Tampereella valmistaudutaan vuoden 2022 jääkiekon MM-kisoihin – jättiareena etenee aikataulussa

Tampereella valmistaudutaan jo kovaa vauhtia Suomessa vuonna 2022 pidettäviin jääkiekon MM-kilpailuihin. Toiseksi ottelupaikaksi kaavailtu, rakenteilla oleva jättimäinen monitoimiareena valmistuu aikataulussa. 

Rautatien päälle rakennettava kansi näkyy jo selvästi Tampereen juna-aseman läheisyydessä. Kannen päälle on tarkoitus rakentaa uusi monitoimiareena, hotelli, kasino ja tornitaloja. Areenan puuhamiehen, jääkiekkovaikuttaja Kalervo Kummolan mukaan kansiareenasta tulee Tapparan ja Ilveksen uusi kotihalli.

– Siitä tulee todella monipuolinen. Totta kai kaksi liigajoukkuetta vie oman aikansa ja omat iltansa, mutta sen lisäksi siellä pidetään muun muassa konsertteja, jääshowta ja kongresseja. Tampere on älyttömän hienossa paikassa ja tänne on lyhyt matka joka suunnasta, Kummola sanoo. 

Kansainvälistä mittaluokkaa 

50 000 neliömetrin suuruisen areenan katsomoon mahtuu jääkiekkopelejä seuraamaan 13 000 ihmistä ja konsertteihin jopa 14 000 katsojaa. Kummolan mukaan areena on konserteissa jopa Hartwall-areenaa isompi.

– Ei areena tule kaikissa jääkiekko-otteluissa olemaan täynnä, mutta tilaa pystytään rajaamaan verhoilla, jolloin se näyttää täydeltä, Kummola raottaa. 

Areena on hyvin suurella todennäköisyydellä toinen vuoden 2022 jääkiekon MM-kisojen ottelupaikoista, vaikka virallista sopimusta ei ole vielä allekirjoitettu. Asia on jo sovittu Jääkiekkoliiton ja halliyhtiön kanssa, mutta yksityiskohdat kansainvälisten toimijoiden kanssa ovat vielä kesken.

Suomessa pelattavien vuoden 2022 jääkiekon MM-kisojen pelipaikaksi suunniteltu Tampere Arena valmistuu kovaa vauhtia 2:05
Katso tästä, mihin uusi areena tulee.

Valmista MM-kisoihin 

SRV:n projektijohtaja Rauno Kulmala vakuuttaa, että areena valmistuu MM-kisoihin mennessä.

– Kyllä tämä meidän puolesta tulee valmiiksi. Pääsemme syksyllä aloittamaan liigapelejä ja ajaaman areenaa sisään, ja keväällä 2022 ollaan huippukunnossa. 

Hankkeen hintalappu on yli 500 miljoonaa euroa.  

Juttu päivitetty 21:05. Video lisätty.

Lue myös:

    Uusimmat