Tampereella murskajaiset, suihkukomennus ja erikoinen jäähy – Lukko venytti voittoputkeaan

Oulun Kärpät nousi maalin tappioasemasta 5-1-murskavoittoon Tapparaa vastaan SM-liigan huippukamppailussa.

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin erikoinen tilanne, kun Tapparan puolustaja Ben Blood sai kahden minuutin jäähyn estämisestä. Blood ei ymmärtänyt tuomiota, vaan lähinnä naureskeli tilanteelle.

Tappara meni ottelussa 1-0-johtoon Antti Erkinjuntin maalilla, mutta Jani Hakanpää nosti Kärpät tasatilanteeseen vielä ensimmäisen erän aikana.

Kärpät meni lopulta menojaan toisessa erässä, kun ensin Oskar Osala vei joukkueensa 2-1-johtoon ja Radek Koblizek lisäsi johdon erän lopulla 3-1:een.

Lasse Kukkonen ohjasi päätöserässä 4-1 ja Miska Humaloja viimeisteli vielä loppulukemiksi 5-1. Tapparan puolustaja Valtteri Kemiläinen sai vielä suihkukomennuksen kolmannen erän puolivälissä, kun hän huitaisi Kärppien Jasper Lindsteniä käsille.

Tapparalle tappio oli jo viides perättäinen SM-liigassa.

Rauman Lukko vei kauden neljännen Satakunnan derbyn nimiinsä, kun se voitti Ässät 1-0-lukemin Porissa.

Ässien kokoonpanossa nähtiin erikoisuus, kun 19-vuotias Kasperi Kotkaniemi pelasi uransa ensimmäisen ottelun tolppien välissä SM-liigassa.

Kotkaniemi pelasi hyvin, sillä nuori maalivahti torjui 32 kertaa.

Lukko teki voittomaalinsa ensimmäisessä erässä, kun Arttu Ilomäki onnistui maalinteossa upean kuvion päätteeksi.

Lukolle voitto oli jo yhdeksäs perättäinen SM-liigassa ja se nousi sarjasssa kolmanneksi.

HIFK syvensi JYPin ahdinkoa, SaiPa kukisti Pelicansin

Helsingin IFK otti tärkeät kolme pistettä Helsingissä, kun se kukisti Jyväskylän JYPin 1-0-lukemin.

Ottelu oli pitkään maaliton, kunnes kolmannessa erässä IFK teki voittomaalin. Lauri Kulmala pääsi puolittaiseen läpiajoon ja nosti kiekon ohi JYP-maalivahdin Eetu Laurikaisen.

SaiPa palasi voittojen tielle, kun se kukisti Lahden Pelicansin 2-1-lukemin Lappeenrannassa.

SaiPa aloitti ottelussa maalinteon, kun Micke Saari teki uransa ensimmäisen maalin SaiPa-paidassa.

Pelicans nousi kuitenkin erän aikana 1-1-tasatilanteeseen, kun Casimir Jürgens onnistui maalinteossa.

SaiPa meni kuitenkin 2-1-johtoon heti toisen erän alussa, kun David Goodwin teki kauden seitsemännen maalinsa.

Jukurit kukisti Ilveksen, TPS nousi voittoon KooKoota vastaan

Mikkelin Jukurit nousi tappioasemasta 4-3-voittoon Ilvestä vastaan.

Ottelun kulminaatiopiste nähtiin toisen erän alussa, kun Ilves-hyökkääjä Mike Halmo sai suihkukomennuksen.

Ottelu oli Ilveksen 2-1-johtotilanteessa ensimmäisen erän jälkeen, mutta viiden minuutin ylivoimansa aikana Jukurit nousi tasoihin ja meni 3-2-johtoon Markku Flinckin osumalla.

Alle kaksi minuuttia myöhemmin Mika Partanen lisäsi Jukurien johdon 4-2:een. Ilves nousi päätöserässä vielä maalin päähän Juhani Tammisen maalilla, mutta ei kyennyt nousemaan tasoihin.

TPS nousi kahden maalin tappioasemasta 4-3-voittoon asti KooKoota vastaan Turussa.

KooKoo johti ottelua parhaimmillaan 3-1-lukemin, mutta TPS nousi tasoihin ja ohi toisen erän aikana. Patrick Bjorkstrand toi joukkueensa ensin maalin päähän, Joonas Savolainen nosti TPS:n tasoihin ja Hannu Kuru vei turkulaiset 4-3-johtoon.

Kurun maali jäi lopulta ottelun viimeiseksi osumaksi, joten TPS otti kolmen pisteen voiton.

HPK hukkasi johtonsa, mutta voitti silti Sportin

HPK hukkasi jo johtonsa Sportia vastaan, mutta otti silti 5-4-voiton vaasalaisista Hämeenlinnassa.

Vaasan Sport nousi 1-4-tappioasemasta 4-4-tasatilanteeseen vain neljä sekuntia ennen kolmannen erän päättymistä.

HPK johti ottelua kahden erä jälkeen 4-1-lukemin, mutta Sport aloitti kirin kolmannessa erässä Olavi Vauhkosen illan toisella maalilla.

Kaksi minuuttia myöhemmin Brody Sutter toi vaasalaiset jo maalin päähän ja Antti Kalapudas huipensi Sportin kirin tasoitusmaalillaan.

Ottelu eteni aina jatkoajalle, jossa ratkaisumaalin teki HPK:n Philippe Cornet.