Tampereella dramaattinen ottelu, Niclas Lucenius mätti hirmutehot Hämeenlinnassa – HIFK kukisti SM-liigan sarjakärjen

KooKoo hukkasi kolmen maalin johtonsa Ilvestä vastaan, mutta otti slti 4-3-voiton.

KooKoo sai jobinpostia ennen ottelun alkua, sillä joukkueen ykkösmaalivahti Juha Järvenpää loukkasi itsensä alkulämmittelyssä. Näin ollen tolppien väliin hyppäsi 19-vuotias Oskari Salminen.

KooKoo meni jo ottelun avauserässä 2-0-johtoon, kun 800:nnen SM-liigan runkosarjaottelun pelannut Juha-Pekka Haataja ja uransa ensimmäisen maalin SM-liigatasolla tehnyt Peetro Seppälä onnistuivat maalinteossa.

KooKoo lisäsi johtonsa toisessa erässä, mutta Ilves aloitti kirinsä päätöserässä, kun Erno Hopponen teki uransa ensimmäisen Liiga-maalin.

Ilves nousi vielä maalin päähän, kun Eemeli Suomi survoi maalin edestä 2-3-kavennusmaalin. Ennen Suomen osumaa KooKoo-puolustaja Logan Pyett sai erikoisesta tilanteesta jäähyn, joka nosti porua.

Ilves nousi lopulta 3-3-tasatilanteeseen, kun Teemu Rautiainen ohjasi maalin edestä tasoitusosuman.

Ottelu eteni aina jatkoajalle, jossa Haataja iski toisen maalinsa ottelussa ja teki 4-3-ratkaisumaalin.

Hämeenlinnan Pallokerho otti toisen voiton putkeen SM-liigassa, kun se kukisti Porin Ässät 5-1-lukemin Hämeenlinnassa.

HPK:n tehomiehenä hääri hyökkääjä Niclas Lucenius, joka teki ottelussa peräti viisi pistettä.

Lucenius teki HPK:lle kaksi maalia ja sai syöttöpisteen joukkueensa muihin osumiin. HPK:n muut osumat tehtailivat Teemu Turunen, Philippe Cornet sekä Jere Innala.

HIFK kukisti sarjakärki Kärpät, KalPa voitti SaiPan

Helsingin IFK juhlisti Markus Kankaanperän juhlailtaa ottamalla 4-2-voiton Oulun Kärpistä.

Kankaanperälle ottelu oli hänen uransa 1000:s SM-liigan runkosarjanottelu.

IFK meni ottelun avauserässä 2-0-johtoon Tommi Santalan ja Henrik Koiviston osumilla. Se lisäsi johtonsa 3-0:aan toisessa erässä Lennart Petrellin upealla osumalla.

Kärpät nousi kahden maalin päähän päätöserässä Nicklas Lasun osumalla ja muutti lukemat vielä 2-3:een, mutta Juhani Tyrväinen teki 4-2-maalin tyhjään maaliin.

KalPa jatkoi vahvoja otteitaan Spengler Cupin voiton jälkeen SM-liigassa, kun se voitti 3-1-lukemin SaiPan Kuopiossa.

Ennen ottelua KalPa nosti jäähallinsa kattoon mestaruusviirin Spengler Cupin voiton kunniaksi.

Ottelu oli kahden erän jälkeen 1-1-tasatilanteessa, mutta päätöserässä KalPa ratkaisi ottelun. Ensin Mikael Seppälä yllätti SaiPa-vahti Frans Tuohimaan nollakulmasta ja hetkeä myöhemmin Alexander Ruuttu laukoi loppulukemiksi 3-1.