Tamin tuomio: Laine ylivoimaisesti paras pelaaja, valmennukselle risuja

MTV Sportin asiantuntija Juhani Tamminen antoi totuttuun tapaan tuomionsa Suomen jääkiekkomaajoukkueen esityksistä, kun joukkue hävisi Ruotsille kaksi EHT-ottelua peräkkäin.

Torstaina Leijonat koki karvaan 3-2-tappion, ja lauantaina Ruotsi korjasi potin 4-2-voitolla.

Tamminen tilitti kovaa erityisesti Kari Jalosen valmennusta. Tamin mukaan otteluiden ja erien surkeat lähdöt johtuivat "ylivalmennuksesta". 

– Noin nuorta ja halutonta Leijonat-joukkuetta en ole nähnyt vuosiin. Tästä voi valmennus ottaa itseensä, Tami pommitti.

Tamin tuomio Ruotsi-peleistä:

Maalivahti:

Juha Metsola 7
Ville Husso 7

Kumpikaan maalivahdeista ei esittänyt häikäiseviä huippupelastuksia, eikä näin ollen tarjonnut joukkueelleen varmaa tapaa voittaa. Seiskat molemmille.

Puolustajat:

Joonas Järvinen 7
Odotettiin paljon, mutta saatiin vähän. 

Tuukka Mäntylä 6
Oli täydellisesti hukassa. Kaikki odottivat pelillistä liideriä, mutta taisi pyöriä päässä siirto Tapparaan, koska en ole koskaan nähnyt noin huonoa Mäntylää.

Mikko Kalteva 8
Oli mitä odotinkin. Yllätysvalinta joukkueeseen, valinta Leijoniin selvästi piristi miestä. Taitoihinsa nähden selviytyi hyvin.

Ilari Melart 7
Liikerajoitteinen ja fyysinen pakki, mutta tsemppasi huomattavasti enemmän kuin Järvinen. Liike ja energia eivät kuitenkaan riittäneet isossa kaukalossa.

Aleksi Elorinne 8
Pelasi hyvin, hoiti oman tonttinsa esimerkillisesti.

Joonas Jalvanti 6
Todisti valmennukselle, ettei kuulu tämän tason peleihin. Oli hukassa ja yössä molemmissa otteluissa.

Mikko Mäenpää 6
Odotettiin ykköspakkipariin pelillistä johtajuutta, mutta ei saatu yhtään mitään. Oli pienikokoisena hukassa, eikä antanut mitään enteitä johtajuudesta.

Tommi Kivistö 7
Pelasi sentään ryhdikkäästi. Pyrki pelaamaan 1-1-tilanteet pomminvarmasti.

Hyökkääjät:

Ilari Filppula 8
Paransi loppua kohti, kun neloskentällä oli enemmän energiaa kuin muilla. Pinnoja paukkui, kun pääsi ylivoimalle.

Joonas Nättinen 8
Kuten osasin odottaa, hän oli hyvä, ja meidän energisin ja yritteliäin hyökkääjä. Tämän takia sai maalin palkinnoksi. Ohjaus- ja karvauspelaamisessa huomasi, että jännitti. 

Artturi Lehkonen 8
Pelillisesti pihalla, mutta hyvää erikoistilannepelaamista.

Harri Pesonen 8
Teki hienon maalin ensimmäisessä pelissä. Maalintekohalukkuus kehittynyt Sveitsissä. 

Perttu Lindgren 7
Oli vaisu. Näyttää, että Lindgren on mentaalisesti luovuttanut halunsa päästä Leijoniin mukaan. Tarjosi hyvän syötön Pesosen maaliin, siinä kaikki.

Ossi Louhivaara 7
Odotin enemmän, olen seurannut miehen otteita Sveitsissä, jossa hän on pelannut hyvän kauden. Lindgrenin vaisuudesta johtuen Louhivaarakaan ei päässyt kunnolla vauhtiin.

Tuomas Kiiskinen 6
Todella vaisu. Hän on potentiaalinen kisapelaaja, mutta joka kerta kun katsoin häntä, tuli mieleen, että onko hän kipeä tai jotain? Odotusarvo oli paljon korkeammalla.

Tomi Sallinen 8
Kotikenttä sytytti Sallisen, ja nosti tasoaan Örebron pelistä huomattavasti.

Oskar Osala 7
Olen pettynyt Osalaan. Raskas kausi ja nimitys Leijonien kapteeniksi löi miehen pään ihan jumiin. Varoi jäähyjä, eikä pelannut fyysisesti. Jos Oskar Osala ei pelaa fyysisesti, hänestä ei ole mitään käyttöä.

Mika Niemi 9
Teki torstaina hienon maalin, suorastaan mestarillinen suoritus. Yksi harvoista valonpilkuista. Oli meidän paras sentteri.

Patrik Laine 9
Ylivoimaisesti paras pelaaja! Erityisesti Örebrossa, ja en tiedä, vaikuttivatko Tukholman iltapäivälehdet, kun löivät Laineen pieneen jumiin tänään. Oli ennakkoluuloton, fyysinen, halusi tehdä asioita, ja oli kokoajan vaarallinen.

Sebastian Aho 9
Oli odotetun hyvä. Jatkoi siitä, mihin nuorten MM-kisoissa jäi. Toinen selvä onnistuja Laineen lisäksi. Jos Laineen ja Ahon nimet eivät ole Jalosen papereissa isommalla, on aivan väärät ihmiset seuraamassa pelaajia!

Lue myös:

    Uusimmat