Tämän takia suomalaisnaiset kieltäytyvät seksistä

Suomalaisnaiset kieltäytyvät seksistä useimmiten siksi, etteivät petipuuhat yksinkertaisesti kiinnosta. Halujen puute voi olla väliaikaista tai ainainen vaiva. Vakiintunut parisuhde tai ikä voi tappaa innostuksen seksiin.

Kysyimme Helmen lukijoilta, miksi he kieltäytyvät seksistä. Suurin osa kyselyymme vastanneista, 34 prosenttia, sanoo ei kumppanilleen, koska seksiä ei tee yksinkertaisesti mieli. Kuukautiset on toiseksi yleisin syy lemmenhetkistä kieltäytymiseen. Vastanneista 27 prosenttia ei harrasta seksiä kuukautisten aikaan. Vastanneista 12 prosenttia kieltäytyy seksistä, koska kumppani ei enää vetoa. Vastanneista 10 prosenttia välttelee seksiä, koska he eivät ole sinut oman vartalonsa kanssa. Pääkipuun tai muuhun kolotukseen vetoaa vain 4 prosenttia vastanneista. Seksistä kieltäydytään kuitenkin lukuisista muistakin syistä. Vastanneista 12 prosenttia ei halunnut sänkyyn tällaisen henkilökohtaisen syyn takia.

Seksi ei kiinnosta

Halujen puute on yleisin syy seksistä kieltäytymiseen. Osa pitää seksiä jopa tylsänä tai epämiellyttävänä asiana. Kiinnostus seksiin voi myös hiipua ajan tai parisuhteen vakiintumisen myötä.

– En vaan tykkää seksistä. Se tuntuu epämiellyttävältä.

– Kun ei vaan tee mieli, niin minkäs sille voi. Välillä on kausia että voisi viettää sängyssä aikaa vaikka viikon yhteen kyytiin. Välillä taas ei vaan huvita.

– Vaihdevuosien lähestyminen ja ensioireet ovat vähentäneet seksuaalisia halujani. Olen kertonut tämän suoraan miehelleni. Asia on ok, koska en minäkään pidä miestäni minään seksiautomaattina! Olemme kaksi myös henkisesti aikuista ihmistä. Silloin kompromissit eivät ole vaikeita tässäkään asiassa, eikä hedonistinen "minä itse" -asenne aja vieraisiin. Kun pitää vähän taukoa niin seuraava kerta on suorastaan tajunnanräjäyttävä kokemus. Nam.

– Jos ei tee mieli, ei tee mieli. Syitä voi olla monia: migreeni, väsyttää, menkat tai sitten muuten vain ei ole fiilistä.

– Jos on stressiä töissä, ärsyyntyminen vaikkapa miehen likaisten sukkien takia tai maailman syvin väsymystila pitkän työpäivän jälkeen, on seksi suurinpiirtein viimeisenä mielessä. Parasta seksiä on rentoutunut ja kiihkeä seksi, jota molemmat todella haluavat.

– Vuosien vieriessä halut hiipuvat. Johtunee biologiasta: on järjetöntä tuhlata aikaa ja energiaa lisääntymistoimintoihin, joista ei enää tule tulosta. Mielenkiintoni suuntautuu enemmän henkisiin aktiviteetteihin, mutta ikävä kyllä mieheni haluaa edelleen jatkaa entiseen malliin.

– No sehän on ihan selviö. Ei vaan kiinnosta, eikä huvita. Seksi on aika tylsää.

Kuukautiset vievät halut

Monet lopettavat seksin harrastamisen kuukautisten ajaksi. Naiset kokevat seksin harrastamisen tuolloin turhan sotkuisena puuhana.

– Puolukkapäivien ollessa käsillä, ei tule edes mieleen harrastaa seksiä. Varoitan kumppaniani etukäteen, jotta hänkin ymmärtää. Veri ja seksi eivät sovi yhteen!

– Kuukautiset ovat ällöttävät ja tulee kauhea sotku, joten silloin seksi ei innosta. Muuten kyllä kelpaa aina.Päänsärkyyn vetoaminen on ihan huuhaata, koska ainakin itse olen huomannut, että seksi auttaa päänsärkyyn.

– Mutta silloin kyllä harrastan suuseksiä.

Oma kumppani ei kiihota

Riidat tai parisuhteen muuttuminen pelkäksi ystävyydeksi voi olla syy seksistä kieltäytymiselle.

– Hän on loukannut minua niin paljon, että vetovoima on hävinnyt.

– Suhteeni noudattavat aina samaa rataa. Aluksi haluan miestä, mutta kun muutamme yhteen, en enää halua miestä. Yhteen muuttaminen vie suhteesta kaiken jännityksen ja suhde muuttuu pelkäksi ystävyydeksi.

Kieltäytymiselle on lukuisia syitä

Seksistä kieltäytymiselle on lukuisia eri syitä. Spontaaniuden puuttuminen, väsymys, lapsien läsnäolo tai pelko voivat saada sanomaan ei.

– Kun mies ehdottaa, että "ottaisinko pillerin, ja sitten pantaisiin", niin arvatkaa kuinka se tylyttää naista. Ei tee mieli.

– Muksut ovat hereillä ja makuuhuoneessamme nukkuu 6 lasta..

– Kerran olin petipuuhissa nuoren miehen kanssa, enkä ollut tarpeeksi kiihottunut ja jännitin todella paljon. Silloin penis ei mahtunut sisälleni, joten nykypäivänä jännitän jokaista seksikertaani ja seksi ei tunnu hyvältä ennen kuin olen 100 prosenttisen kiihottunut ja ennen kaikkea rentoutunut.

– Totaalinen väsymys tai kiire saa kieltäytymään. Muuten ei meillä sanota ei kumminkaan puolin. Viikonloppureissut ainakin meillä kuuluvat ohjelmaan juuri siksi että on kahdenkeskistä aikaa.


Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat