Tämä vuodenaika saa suomalaiset kuluttamaan eniten alkoholia

Tilastojen mukaan joulu sekä kesäaika ovat huippukuukausia suomalaisten alkoholinkulutuksessa. Vaikuttaako kesä sinun juomakäyttäytymiseesi? Ota kantaa!

Suomalaisten alkoholinkulutus on ollut laskusuhdanteessa kolmen viimeisen vuoden aikana, ja sen syyksi ollaan epäilty ainakin alkoholiveron korotusta. Alkoholijuomien kokonaiskulutus oli vuonna 2011 noin 10,0 litraa asukasta kohti.

Juomatapatutkimus osoittaa, että suomalaisten juominen keskittyy edelleenkin selvästi viikonlopun päiviin, perjantai-illan ja sunnuntain väliseen aikaan. Tutkimuksen mukaan alkoholia nautitaan myös selvästi eniten ilta-aikaan.

Alkoholin myyntitilastot osoittavat, että alkoholia myydään Suomessa eniten joulukuussa ja kesä- ja heinäkuussa. Kesäaikaan runsas juominen johtunee siitä, että suomalaiset viettävät ansaittuja kesälomiaan. Kesällä alkoholia saattaa kulua siis enemmänkin, kun kerran vapaa-aikaakin riittää.

Yhdeksi alkoholiannokseksi lasketaan yksi pullo keskiolutta tai siideriä, 12 cl viiniä tai viskipaukku. Puolen litran pullo viinaa taas merkitsee kolmeatoista alkoholiannosta.

Paula Koski/MTV3

Lähteet: THL, Stakes, Valvira

Lue myös:

    Uusimmat