Tämä video sankari-isästä sai nettikeskustelijat kuumaksi – katso!

Tumma mies, sankarin otteet ja huokaileva naisjoukko. Asetelma on kuin Suomi-elokuvasta mutta kömpelömpi. Tietysti verkossa leviävä STTK:n mainosvideo herätti tunteita.

Videolla kolme äitiä puuhastelee väsyneen näköisinä lastensa kanssa, kunnes paikalle lipuu nahkatakkiin sonnustautunut mies lastenrattaita työntäen. Tuttipulloa ketterästi heittelevä isä saa osakseen ihailevia katseita ja flirttailevia huokauksia.

– Isyysvapaan pitäminen on äärettömän tyylikästä, video kertoo.

Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja Jukka Relander kannattaa kunnon isyysvapaita. Ehkä Relanderille videon viesti avautuu.

– Lyhin tie avioliiton ulkopuolisiin suhteisiin on se, että mies lähtee lapsen kanssa tapaamaan muita äitejä, Relander nauraa.

Videolla sankari-isä hoitaa sekä lapsen että naiset.

– Äidille, joka on muutaman lapsen kanssa kotona, tämä sankari-isä-nimitys on vähän koominen, jos isä on puolitoista kuukautta kotona, Relander sanoo.

Tavoite kannustaa isyysvapaalle

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n mukaan videon tarkoitus on herättää keskustelua. STTK:n viestintäjohtaja Marja-Liisa Rajakangas kertoo, että kampanjan tavoitteena on edistää tasa-arvoisempaa työ- ja perhe-elämää.

– Teimme vähän pilke silmäkulmassa tällaisen markkinointiponnistuksen. Jokainen katsoo videota omista lähtökohdistaan, Rajakangas sanoo.

Rajakangas ei ota kantaa siihen, onnistuuko Funny Filmsin tekemä mainosvideo tavoittamaan kohderyhmänsä eli nuoret suomalaiset isät ja työssäkäyvät perheet. Videota on jaettu sosiaalisessa mediassa ja STTK:n jäsenliitoille.

– Ainakin video on herättänyt keskustelua. Tietysti toivomme, että se herättää myös kiinnostuksen käyttää myönteistä oikeutta isyysvapaaseen.

Relander toivoo, että nuorten isien sijaan vedottaisiin työnantajiin, jotta isät saisivat pitää isyysvapaansa.

– Isää tarvitaan myös kotona. Monilla työpaikoilla on näkymätön paine, joka estää miestä pitämästä isyyslomia. Isyysvapaan pitämisen ei pitäisi olla sankaruutta vaan normi, Relander sanoo.

STTK:n sankari-isä-kampanja mainostaa isien oikeutta uuteen pidennettyyn isyysvapaaseen, joka on 54 arkipäivää.

STTK:laiset toimihenkilöt työskentelevät muun muassa teollisuudessa, terveydenhuollossa ja palvelualoilla sekä kuntien, valtion ja seurakuntien palveluksessa.

Mitä mieltä olet alta näkyvästä sankarivideosta?

STT–HEIDI EKDAHL

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja