Tämä vanha treffisääntö pitää edelleen paikkansa

Treffailukulttuuri on muuttunut vuosikymmenien takaisesta merkittävästi, mutta yksi vanha deittisääntö pitää edelleen kutinsa, uutisoi Women’s Health Magazine.

Kenen kuuluu maksaa ruoat ja juomat ensitreffeillä? Miehen, ainakin mikäli tuore tutkimus pitää paikkansa. NerdWalletin tekemään tutkimukseen osallistui 1000 parisuhteessa olevaa aikuista. Heistä 77 prosenttia sanoi ensitreffien laskun kuuluvan miehen hoidettavaksi.

Ajattelutapaa voi pitää vanhanaikaisena, ovathan naisetkin tänä päivänä enemmän työelämässä kuin joitakin vuosikymmeniä sitten. Treffivalmentaja Nancy Slotnick uskoo vastausten liittyvän perinteisiin.

– Symbolisella tasolla naiset haluavat edelleen tuntea, että mies pitää heistä huolta. Miehet taas haluavat näyttää, mitä heillä on tarjota.

Vaikka tämä ei pidäkään paikkaansa kaikkien kohdalla, haluaa osa miehistä Slotnickin mukaan osoittaa laskun maksamisella esimerkiksi taloudellista vakauttaan. Tarjoaminen tekee myös selväksi, että kyse on treffeistä, ei vain ystävien tapaamisesta.

Slotnick muistuttaa, ettei naisten kannata kuitenkaan jättää laskua automaattisesti miesten huoleksi. Maksamaan tarjoutuminen on kohtelias ele, vaikka nainen odottaisikin miehen hoitavan laskun.

– Ethän halua miehen saavan sellaista kuvaa, että käytät häntä hyväksesi.

On myös hyvä muistaa, että osa tutkimukseen osallistuneista ei pitänyt laskun maksamista miehen velvollisuutena. Eriäviä mielipiteitä siis löytyy. 

Lue myös:

    Uusimmat