Tämä muki villitsi suomalaiset – yhtä suosittu kuin Nokian Lumia?

Stockmannin 150-vuotisjuhlavuodelle suunniteltu Arabian muumimuki on saanut Suomen sekaisin. Tuotetta myydään myyntijohtaja Satu Nylenin mukaan samassa mittakaavassa kuin elektroniikan kuumimpia uutuuksia, kuten iPad-taulutietokoneita ja Lumia-puhelinta.

Stockmannin 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi suunniteltu Arabian muumimuki on mennyt kuin kuumille kiville. Kun tuote toistamiseen tuli myyntiin eilen tiistaina, oli se jo loppunut verkkokaupasta päivän loppuun mennessä. Tuote ei kuitenkaan ole vielä loppuunmyyty, vaan sen myyntiä on jaksotettu, lupaa Stockmannin ostojohtaja Satu Nylen.

150 Edited Collection -muumimuki on saanut suomalaiset liikkeelle.

– Tämä muki on aivan ainoa lajissaan myynnillisesti. Epäilen, että astia saavuttaa muutamassa viikossa samat myyntiluvut kuin muut muumimukit ovat saaneet useiden vuosien aikana, Nylen kertoo.

Vaikka mukin kysyntä on ollut huomattavaa, ei tuote ole ainoa lajissaan Stockmannilla.

– Kyllä tällaisia tuotteita aina välillä tulee etenkin elektroniikan puolella. Tiedämme yleensä varautua runsaaseen kysyntään ja niin oli myös tällä kertaa. Nämä mukit ovat uniikkeja ja numeroituja, joten myös se vaikuttaa asiaan.

Myös trokarit ovat huomanneet keräilijöiden ja muiden muumituotteiden ystävien kiinnostuksen tuotetta kohtaan. Myynti on jaksotettu ja eilen tuli myyntiin toinen erä, kun ensimmäinen erä loppuunmyytiin yhden päivän aikana, nousi hinta Huuto.net-huutokauppasivustolla heti yli sataan euroon.

– Emme pysty kontrolloimaan, millaisia määriä ihmiset tuotteita ostavat, enkä myöskään osaa sanoa, onko mukia ostettu nyt suuria määriä kerralla. Emme kerää ostajista sellaista tietoa. On selvää, että tällaiset uniikkituotteet kiinnostavat etenkin keräilijöitä, joten en ihmettele ilmiötä.

Stockmannin kausimukia koristaa kuvitus, jonka Tove Jansson suunnitteli Stockmannille 1950-luvulla.

Lue myös:

Hannele Lampela/ MTV3

Kuva: Stockmann

Lue myös:

    Uusimmat