Tämä miehen mitta saa naiset tutkitusti kuumaksi

Mitä pidempi miehen vasen nimetön on, sitä viehättävämpi hän on naisten mielestä, väittää tuore tutkimus.

Miehen mitalla on väliä, mikäli puhutaan sormussormen pituudesta, kertoo British Royal Societyn julkaisu Biological Sciences. Tutkimuksesta uutisoi Sydney Morning Herald.

Tuoreessa tutkimuksessa on selvitetty kokeellisesti, tuntevatko naiset vetovoimaa miehiä kohtaan, joilla on fyysisten piirteiden perusteella korkeat testosteronitasot. Esimerkiksi symmetriset kasvot, syvä ääni, tietty kehon ominaishaju sekä pitkä nimetön ovat merkkejä kohonneesta testosteronitasosta.

Kokeeseen osallistui 80 yliopistossa opiskelevaa 18–34-vuotiasta naista. He näkivät 49 samanikäisen miehen kuvat, ja arvioivat miehiä maskuliinisuuden ja vetovoimaisuuden perusteella. Kuvia katselleiden naisten valinnat puhuivat omaa kieltään.

– Tutkimuksessa todettiin, että mitä pidempi nimetön miehellä oli etusormeen verrattuna, sitä komeammaksi ja viehättävämmäksi miesten kasvot arvioitiin, tutkimusta Geneven yliopistossa johtanut Camille Ferdenzi kertoo.

Jo aiemmissa tutkimuksissa on selvitetty kuinka testosteroni vaikuttaa nimettömän pituuskasvuun ja arvioitu nimettömän sekä etusormen pituussuhteita mittaamalla, mikä on sikiökauden altistus sukupuolihormoneille. Mitä isompi pituusero, sitä suurempi hormonien vaikutus on ollut.

MTV3/Helmi

Lähde: Sydney Morning Herald

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja