Tämä laite voi olla istumatyöläisen pelastus: Tarkkailee ryhtiä ja niskan asentoa

Toimistotyöläiset kärsivät usein niska- ja selkävaivoista. Staattinen asento ja pitkään jännityksessä olevat hartiat aiheuttavat helposti jännitystiloja, jotka voivat vaikeuttaa normaalia elämää. Ongelmia on myös muilla kuin toimistotyöläisillä, sillä esimerkiksi älypuhelimen näpyttelyn aikana ryhti on usein huono.

Korealainen startup nimeltä NAMU on perehtynyt ongelmaan ja kehittänyt laitteen, joka analysoi niskan asentoa ja käyttäjän ryhtiä ja pyrkii vähentämään huonon asennon aiheuttamia ongelmia.

Yhtiön ALEX-tuotteelle haetaan parhaillaan joukkorahoitusta Kickstarterissa. Kyseessä on puettava tekninen apuväline, joka tarkkailee kehon ja niskan asentoa ja pitää kirjaa asennosta. Kyseessä on eräänlainen henkilökohtainen ryhtivalmentaja, sillä laitteen tavoitteena on opettaa käyttäjää istumaan oikeassa asennossa.

Laite asetetaan hiusrajan alapuolelle niskaan siten, että silikonista valmistetut sangat asetetaan korvalehtien taakse.

Laite reagoi, jos käyttäjä on aloillaan huonossa asennossa yli viiden minuutin ajan esimerkiksi niin, että pää on jatkuvasti kumartuneena eteen.

IOS- ja Android-laitteille suunniteltu laite on kalibroitavissa siten, että käyttäjä voi itse vaikuttaa muistutusväleihin. Sovelluksesta voi seurata päivittäistä tai viikottaista kehitystä.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja