Tämä kauhistuttava tilanne kuohuttaa Pohjois-Amerikassa – tähtipelaaja kanveesissa rajun taklauksen jälkeen, lääkärille potkut

2:44
Tagovailoa sai pelata, vaikka hän otti osumaa jo aiemmassa ottelussa.

NFL:ssä kuohuu. Miami Dolphinsin Tua Tagovailoa sai peliluvan selkeistä aivotärähdysoireista huolimatta. Pelinrakentaja loukkaantui seuraavassa ottelussa uudelleen. NFL erotti tapauksesta vastanneen lääkärin.

Tagovailoa sai iskun päähänsä sunnuntaina 25. syyskuuta pelatussa ottelussa Buffalo Billsiä vastaan. Pelinrakentaja sai tästä huolimatta jatkaa jo tuolloin ottelun loppuun NFL:n riippumattoman asiantuntijalääkärin päätöksellä.

Dolphins-pelaaja oli joukkueensa kokoonpanossa myös perjantaina, kun miamilaiset kohtasivat Cincinnatti Bengalsin. Valitettavasti Tagovailoa joutui jälleen kovan jyrän alle, ja löi päänsä uudelleen.

Videomateriaali ottelulähetyksestä osoittaa, kuinka Tagovailoan sormet vääntyvät kouristelun tapaisesti iskun jälkeen. 

NFL-lääkäri sai potkut annettuaan peliluvan. Katso dramaattinen tilanne pääkuvan videolta.

Dolphins ja NFL ovat saaneet osakseen rankkaa kritiikkiä siitä, että Tagovailoan annettiin pelata aiemman pääosuman jäljiltä. Liiga on ryhtynyt nyt toimenpiteisiin tapauksen osalta. 

ESPN:n mukaan NFL on erottanut lääkärin, joka antoi pelinrakentajalle luvan osallistua otteluun. 

– Kyseinen lääkäri antoi Tagovailoan jatkaa Bills-ottelun loppuun. Hänet erotettiin sen jälkeen, kun todettiin, että arvioinnissa on tehty useita virheitä, NFL-lähde kertoo ESPN:lle.

Tagovailoa on päässyt sairaalasta ja voi hyvin. NFL:n pelaajayhdistys on vaatinut liigan aivotärähdyksiä koskevan protokollan tarkistamista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja