Tämä Erilaiset äidit -sarjan ensimmäisen tuotantokauden teemoista kiinnosti eniten!

Nuoret vanhemmat, yksinhuoltajuus, suurperheen arki – mikä Erilaiset äidit -sarjan ensimmäisen tuotantokauden kymmenestä teemasta herätti eniten kiinnostusta? AVA otti selvää!

Hurjasti keskustelua herättänyt Erilaiset äidit -sarja saa jatkoa toisen tuotantokauden voimin alkaen 9.9. klo 21. AVA selvitti, mikä ohjelman ensimmäisen tuotantokauden teemoista kiinnosti katsojia ja lukijoita kaikkein eniten!

1. Luomuperhe

AVAn kyselyyn vastanneista peräti 25 prosenttia kertoi, että kaikkein kiinnostavin teema Erilaiset äidit -sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella oli luonnonmukainen lähestymistapa esikoisen syntymään. Kotonaan esikoisensa synnyttänyt Tea Tamminen ja hänen miehensä Erkki Palviainen saivat tarinallaan aikaan paljon keskustelua.

"Luomuperhe kiinnosti eniten ehkä siksi, että se oli niin kaukana omista elintavoistani. Vaikka arvostan kyllä toki luonnonmukaisuutta, niin tämä meni mielestäni jo niin överiksi, että se oli mielenkiintoista. Oli mielenkiintoista nähdä ja pohtia itse, missä menee terveellisen ja luonnonmukaisen elämän ja älyttömyyden raja. Kuka sen määrää ja kuka ottaa vastuun?"

2. Lapsettomuus

Myös lapsettomuus oli teema, joka kosketti sarjan katsojia erityisen paljon. Vastaajista 21 prosenttia kertoi pitävänsä sarjan ensimmäisen tuotantokauden kiinnostavimpana teemana juuri lapsettomuutta, josta lopulta esikoisensa maailmaan saattanut perhe kertoi avoimesti.

"Lapsettomuudesta on omakohtaisia kokemuksia, joten oli terapeuttista huomata, miten samanlaisia ajatuksia ja tuntemuksia on muillakin. Katsoin jakson vielä ollessani itsekin raskaana koeputkihedelmöityksen tuloksena!"

"Oli koskettava jakso. Ja jaksossa oli hienoa se, miten avoimesti ja rehellisesti he puhuivat kaikista erilaisista tunteista! Ei hehkutettu sitä vauvaonnea heti sen takia, että joku toinen on hehkuttanut, vaan rehellisesti sanottiin, että ei se niin herkkua aina ole. Ja hetkeäkään en kyllä epäillyt etteivätkö he olisi onnellisia lapsesta olleet! Oli vaan todella ihana jakso!"

3. Nuoret vanhemmat

AVAlaisista 16 prosenttia kertoi, että eniten Erilaiset äidit -sarjan ensimmäisen tuotantokauden teemoista kiehtoi nuoret vanhemmat. Perhe Harkiman mullistuksia seurattiin sarjassa innolla.

"Oli hurjan mielenkiintoista seurata sitä, kuinka tavallista nuoremmatkin vanhemmat selviävät lapsiperheen arjesta maalaisjärjellä. Ei kaikkien tarvitse lähennellä kolmeakymppiä voidakseen perustaa perheen – haaveensa kullakin!"

Nämä teemat kiinnostivat AVAn katsojia:

1. Luomuperhe 25 prosenttia

2. Lapsettomuus 21 prosenttia

3. Nuoret vanhemmat 16 prosenttia

4. Yksinhuoltajuus ja asunnottomuus 11 prosenttia

5. Suurperhe 8 prosenttia

6. Isän työ ulkopaikkakunnalla 6 prosenttia

7. Monikulttuurinen perhe 5 prosenttia

8. Vanhempien eri uskonnot 4 prosenttia

9. Raskaudenkeskeytys 4 prosenttia

10. Äidin oma aika 1 prosentti


Kyselyyn vastasi 1412 AVAlaista.

Mitä heille kuuluu nyt? Katso erikoisjakso Katsomossa!

Erilaiset äidit jatkuu uusin jaksoin AVAlla 9.9. klo 21.

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja