Tämä Daniel Ricciardon somepäivitys ponnahti esiin kuukausien päästä – "Ei ole minun asiani"

F1-uransa jatkon puolesta töitä tekevä Daniel Ricciardo vakuutti vielä heinäkuussa sitoutumistaan McLarenille, vaikka tiimi oli jo valinnut hänelle korvaajan.

Lautakunnan päätös Alpinen ja McLarenin kiistatapauksessa paljasti McLarenin tehneen Piastrin kanssa sopimuksen jo 4. päivänä heinäkuuta. Ricciardo puolestaan julkaisi 13.7. sosiaalisen median kanavissaan kirjoituksen, jossa hän vakuutti yhä sitoutumistaan McLarenille.

– Liikkeellä on paljon huhuja tulevaisuudestani formula ykkösissä, mutta haluan, että kuulette tämän minulta. Olen sitoutunut McLarenille ensi kauden loppuun asti enkä ole jättämässä lajia, Ricciardo kirjoitti tuolloin.

Ricciardolta kysyttiin perjantaina Hollannin Zandvoortissa, kuinka tietoinen hän heinäkuussa oli Piastrin kanssa käydyistä neuvotteluista.

– Rehellisesti sanottuna tuo on ensimmäinen päivä, jolloin olin kuullut sen. En ole tietoinen aikajärjestyksestä ja siitä, mitä tiimi on keskustellut. Olimme tuohon mennessä keskustelleet jo kuukausia, Ricciardo kommentoi.

Keskusteluissa kyse oli hänen mukaansa enemmän tallin tulevaisuudesta, ei hänen omastaan. Kovin tarkkaan hän ei edes halua tietää tapahtumien kulkua.

– Olen siis tietoinen, että keskusteluita käytiin. Ei ole myöskään minun asiani tietää, minä päivänä he ovat puhuneet, Ricciardo sanoi.

Tallipäällikkö Andreas Seidl ei ollut halukas selvittämään asioiden etenemistä kahden kuljettajan välillä.

– Emme tietenkään halua mennä yksityiskohtiin sopimuksesta, joka Oscarin kanssa allekirjoitettiin, Seidl vastasi.

– Mitä Danieliin tulee, niin kuten olemme kommunikoineet viime viikolla, ja mielestäni koko vuoden Danielille, Zak (Brown, toimitusjohtaja) ja minä olemme olleet avoimia ja dialogissamme läpinäkyviä koko ajan.

– Siksi siitä ei ole ongelmaa, Seidl sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat