Erikoinen paljastus tuoreen F1-kuskin lähipiiristä piti paikkansa: "En tiedä, paljonko minun pitäisi sanoa"

F1-sopimuksia arvioivan lautakunnan yksimielinen päätös ja kilpakumppanin aiemmin antama lausunto viittaavat siihen, ettei Alpine toiminut rehellisesti kuljettajalupaus Oscar Piastrin kanssa.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n sopimusriitalautakunta päätti perjantaina yksimielisesti, että Piastrin sopimus McLarenin kanssa on pitävä, sitoumukset Alpinen kanssa eivät.

21-vuotias australialainen ajaa näin ollen kaksi seuraavaa kautta McLarenilla. Vielä elokuun alussa Alpine ilmoitti kiinnittäneensä juniorikuskinsa Fernando Alonson seuraajaksi.

Piastri itse kiisti sopimuksen. Myös sopimusriitalautakunnan jäsenistä kaikki neljä olivat sitä mieltä, ettei Alpinella ollut oikeutta pitää kuljettajaa.

Jo ennen lautakunnan ratkaisua Piastrin hyvin tunteva F3-kuski Juan Manuel Correa ennakoi, että australialainen ajaa todennäköisesti McLarenilla.

– Tiedän siitä aika paljon. En tiedä, paljonko minun pitäisi sanoa, Correa aloitti Sky Sportsin haastattelussa maanantaina.

– Minun näkökulmastani, ja mikä on yleistä tietoa, se on mielestäni itse asiassa Alpinen vika. He pelasivat vähän Oscarin ja Fernandon kanssa.

Correa perusti väitteensä keskusteluun Piastrin kanssa yhteisen fysioterapeutin kanssa käymiinsä keskusteluihin. Lähde oli ehkä hatara, mutta tiedot osoittautuivat varsin paikkansa pitäviksi, kun päätös tuli julki perjantaina.

– He eivät antaneet Oscarsille lupaamaansa. Jokainen kuski olisi hänen asemassaan tehnyt niin kuin hän teki, Correa sanoi tuolloin.

– Kuuleminen oli tänään (maanantaina), mutta uskon hänen ajavan ensi vuonna McLarenilla. Oli sääli, ettei hän saanut ajopaikkaa jo tälle vuodelle. Nyt hän sen sentään saa.

Lue myös:

    Uusimmat