Talvirenkaiden vaihtosesonki on kuumimmillaan etelässä: "Varmasti tulee ruuhkaa silloin, kun se lumi tulee"

Talvirenkaiden vaihtosesonki alkaa Etelä-Suomen rengasliikkeissä olla kuumimmillaan.

Vianorin Tampereen Sarankulman toimipistepäällikkö Juha Laulumaa kertoo, että seuraava vapaa aika on vajaan viikon päähän. Renkaat voi saada vaihdettua myös jonottamalla.

–  Nyt on tänä syksynä ihmeen hyvin ihmiset ennakoineet ja lähteneet rengassesonkiin hyvissä ajoin, Laulumaa kertoo.

Myös Rengascenterin Tikkurilan toimipisteen toimitusjohtajan Teemu Lappeteläisen mukaan aikoja on varattu selvästi keskimääräistä enemmän tuleville päiville. Vapaita aikoja on silti vielä jäljellä.

–  Varmasti tulee ruuhkaa silloin, kun se lumi tulee. Tietenkin kun aika monella alkaa pyöriä jo olla pikkuhiljaa alla, niin se tietysti ruuhkapiikkiä yleisesti ottaen tasoittaa, Lappeteläinen sanoo.

Euromasterin Oulun Oritkarin palvelupisteen päällikkö Pekka Keihäskoski kertoo, että heillä suurin ruuhka oli pari viikkoa sitten. Rengashotellin asiakkaiden renkaat on pääosin vaihdettu ja ajanvarauskalenteri on hiljentynyt.

–  Luulen, että jonkunlainen hyvin pieni piikki tulee, kun lunta sataa, Keihäskoski sanoo.

Ikääntyneet renkaat ovat turvallisuusriski

Renkaanvaihdossa vastaan tulee huonokuntoisia renkaita. Laulumaan mukaan huonokuntoiset renkaat ovat kuluneita. Lappeteläinen taas kertoo, että renkaat eivät välttämättä ole loppuun ajettuja, mutta ne ovat ikääntyneitä.

–  Kun aletaan katsoa tarkemmin sitä rengasta, niin rengas voikin olla viisi tai kymmenenkin vuotta vanha, mikä ei missään nimessä ole enää turvallinen pyörä käyttää. Kun kumi kovettuu, tulee pieniä halkeamia sinne ja pito häviää, kun kumin elastisuus katoaa, Lappeteläinen kertoo.

Laulumaa kertoo, että etenkin itse renkaitaan säilyttävillä asiakkailla on huonokuntoisia renkaita. Lappeteläisen mukaan itse renkaansa vaihtaneet autoilijat saattavat tulla vaihtamaan huonokuntoiset renkaat uusiin sesongin päätyttyä.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja