Talven tehojuoma? 3 hyvää syytä juoda vihreää teetä

Vuoden kiireinen loppurutistus on käsillä ja se voi aiheuttaa stressiä ja ahdistusta. Vihreä tee saattaa auttaa jaksamaan paremmin. Lue, miksi!

Kahvilla on tunnetusti lukuisia terveyshyötyjä, mutta vihreää teetä on usein pidetty vielä terveellisempänä vaihetoehtona. Etenkin kiireisenä joulunodotusaikana vihreällä teellä voi olla paikkansa mukissasi. Lue kolme syytä siihen, miksi vihreää teetä kannattaa nauttia!

1. Auttaa painonpudotuksessa: Joulun tienoilla voi olla vaikea pysytellä ruokavaliotavoitteissaan. Pienikin apu auttaa, kun herkkuja on tarjolla joka paikassa. Säännöllisen vihreän teen juomisen on todettu auttavan hillitsemään ruokahalua ja lisäämään aineenvaihduntaa. Näin sekä säästyt joiltain kaloreilta että poltat niitä enemmän kuin muutoin.

2. Ehkäisee taudeilta: Joulun aikaan tiedossa on runsaasti ostoksilla käymistä, matkustelua ja sosiaalisia tapahtumia. Tämä saattaa johtaa taudinaiheuttajien leviämiseen ja heikentyneeseen vastustuskykyyn, joten piristä itseäsi vihreällä teellä. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että tällä tehojuomalla on viruksia ehkäiseviä ominaisuuksia. Erään tutkimuksen mukaan vihreän teen katekiineja sisältävien kapselien nauttiminen esti terveysalalla työskenteleviä sairastumasta flunssaan. Toisen tutkimuksen mukaan japanilaiset koulutytöt, jotka joivat vihreää teetä ainakin kuutena päivänä viikossa sairastuivat epätodennäköisemmin flunssaan kuin muut.

3. Lievittää stressiä: Kuuman juoman kanssa sohvannurkkaan käpertyminen voi olla rentouttavaa, etenkin jos päivä on ollut kiireinen. Liiallisella määrällä kofeiinia voi kuitenkin olla varjopuolensa: se voi johtaa ahdistukseen, stressiin ja uniongelmiin. Vaihda siis vihreään teehen, jos huomaat olevasi kahvitauolla jatkuvasti. Vihreässä teessä on vain puolet normaalin kahvin sisältämästä kofeiinimäärästä, mutta myös sen maku auttaa monia rentoutumaan.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Uusimmat