Mainos

Talven meikkitrendit

Talven meikkilookin keskeisimpiä piirteitä ovat posliinin vaalea iho, pinkki huulipuna ja huurteinen katse. Persoonallista meikkiä voi dramatisoida pienillä veikeillä yksityiskohdilla.

Katseisiin on syytä panostaa tänä talvena, sillä persoonallisella silmämeikillä luodaan mitä mielenkiintoisimpia ilmeitä. Tämä talven meikkimaailman yhdistävin piirre on vaalea värimaailma. Tärkeimpiä yksittäisiä värejä ovat vaaleanpunainen, vaaleansininen, lila sekä valkoinen. Väreillä aikaansaadaan eloa ja ilmettä kasvoihin. Kauniita piirteitä korostetaan ja vähemmän kauniita häivytetään meikin avulla.

Pilkettä silmäkulmassa

Helsingin Muotimessuilla elokuussa meikkitaiteilija Raili Hulkkonen kertoi talven kuumista meikkitrendeistä ja erityyppisistä silmämeikeistä. Tässä muutamia mieleenpainuvimpia meikkitrendejä:

Utukatse

Utukatseen tuntu luodaan piirtämällä valkoinen selkeä rajaus silmänurkkaan sekä lisäämällä pehmeä musta rajaus silmän ulkonurkkaan. Jos käytät värejä, pehmennä luomiväri jatkumaan sävystä toiseen rajattomasti. Näin saat pehmeän vaikutelman aikaiseksi.

Makuuhuonekatse

Klassinen, unelmoiva ja utuinen makuuhuonekatse saadaan aikaiseksi levittämällä luomille valkoista luomiväriä ja lisäksi varjostamalla kevyesti ruskealla värillä. Alarajauksia ei laitateta lainkaan ja suorat ripset harjataan ulkosuuntaan. Silmien tehoa voi vielä korostaa maalamalla huulet punaisiksi.

Tähtisilmät

Silmät saadaan kauniisti sädehtimään kääntämällä ripsiä sekä tyvestä että päästä. Luomiväriksi sopivat sinertävän tai vaaleanlilan sävyt antamaan katseeseen syvyyttä. Huulet on hyvä jättää vaaleiksi, jotta ohikulkijan katse kiinnittyisi vain kauniisiin tuikkiviin silmiin.

Gasellinsilmät

Kun todella haluat korostaa silmiäsi, gasellinsilmämeikki on silloin osuvin.

Rajaamalla valkoisella kajalilla silmät, saadaan ne näyttämään huomattavasti suuremmilta. Vahvoilla rajauksilla, sekä piirretyillä kulmakarvoilla koetetaan luoda voimakkaampi ja terävämpi katse.

Hiilisilmät

Rajaamalla koko silmä mustalla ja asteittain häivyttämällä vaaleanharmaammaksi, pyritään korostamaan omaa silmänväriä. Tällä meikkaustavalla voi myös piilottaa iän tuomia ryppyjä. 50-luvun kaunotar Brigitte Bardot suosi hiilisilmäistä meikkityyliä ja toi tyyliä tunnetummaksi.

Kostea katse

Walesin prinsessa Dianan voidaan sanoa luoneen kostean katseen meikkityylin, niin sanotun Diana-lookin. Silmät rajataan näyttävästi ja selkeästi sinisellä, jolloin ihon heleä punastus pääsee oikeuksiinsa.

Teksti:Johanna Tamminen

Kuvat: Lumene, Maybelline, Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.