Tältä näyttävät sodan kasvot – Suomen veteraanit saivat oman valokuvateoksen

2:09

Eduskunnan kirjastossa on huomisesta alkaen huhtikuun puoliväliin asti sotaveteraanien kunniaksi tehty Viimeiseen mieheen - Till siste man -valokuvateos.

Tänään Eduskunnan kirjastoon esille tuleva Viimeiseen mieheen - Till siste man -valokuvateos on tehty sotiemme veteraanien kunnioittamiseksi ja muistamiseksi.

Peräti 40 neliömetrin kokoinen teos jakautuu kuuteentoista osaan, koostuen veteraanien kuvista ja lausumisista.

Viimeiseen mieheen - Till siste man-valokuvateos on peräti 40 neliömetrin kokoinen.

Kuvatut sotaveteraanit ovat Kaunialan Sairaalan (aiemmin Kaunialan sotavammasairaala) asiakkaita, jotka ovat asuneet Kaunialan sairaalassa tai ovat olleet kuntoutuksessa ajalla 1.6.‒5.9.2015. Kuvista 60 potrettia otettiin kesällä 2015 ja liittyi sairaalan sosiokulttuuriseen työhön.

Veteraaneja on kuvattu Eduskunnan kirjastoon esille tulevaan teokseen yhteensä 120. Heidän keski-ikänsä on 93 vuotta, vanhimman ollessa 104 vuotta.

Valokuvaaja Kari Ahonen on toteuttanut kuvaukset vain luonnonvaloa hyväksi käyttäen Kaunialan Sairaalan miljöössä sisällä ja ulkona.Teos siirtyy keskiviikkona Eduskunnan kirjastoon Kaunialasta. Teosta voi käydä maksutta ihailemassa aina huhtikuun puoliväliin saakkaa.

Teoksen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

*Täsmennys 9.3. klo 15.30: Lisätty näyttelyn nimeen loppuosa ruotsiksi (Viimeiseen mieheen - Till siste man)Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja