Myyrmäessä surmattu postinjakaja oli nuori nainen – näin tutkinnanjohtaja kommentoi tapausta nyt

Postinkantajan kuolema järkyttää Myyrmäessä – paikallisten mukaan häiriöt alueella ovat lisääntyneet:"Alue on heikentynyt" 3:56
Postinjakajan kuolema järkyttää Myyrmäessä – näin paikalliset kommentoivat tapahtunutta.

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan Vantaan Myyrmäessä väkivallanteon uhriksi joutunut postinjakaja oli nuori nainen. Nainen kuoli vammoihinsa viikonloppuna. Poliisi kertoo uusia tietoja tiedotteessaan.

Postinjakajan kimppuun käytiin Vantaan Myyrmäessä sijaitsevan kerrostalon läheisyydessä varhain torstaiaamuna 17. marraskuuta. Uhri kuoli myöhemmin vammoihinsa sairaalassa.

Helsingin Sanomat kertoi aiemmin tänään, että uhri oli Helsingin Sanomien varhaisjakelija. Poliisi vahvistaa mediassa esillä olleet tiedot, joiden mukaan uhri oli nuori naispuolinen postinjakaja.

Nuoren naisen murhasta epäiltynä on vangittu 23-vuotias mies, jolla on rikostaustaa.

Tarkka tapahtumapaikka ja -aika julki

Poliisi kertoo tiedotteessaan edelleen toivovansa vihjeitä väkivallanteon aikaisista tapahtumista ja paljastaa epäillyn henkirikoksen tarkan tapahtuma-ajan ja -paikan.

Rikoksen uskotaan tapahtuneen Myyrmäentie 6 D:n edustalla. Tarkemmaksi tapahtuma-ajaksi on arvioitu noin kello 3.30-3.38.

Erityisesti poliisi toivoo vihjeitä täysin mustiin pukeutuneesta miehestä tapahtumapaikan läheisyydestä sekä reiteiltä, jotka johtavat tapahtumapaikalle.

Lisäksi poliisi toivoo, että henkilö, joka on tapahtuma-aikaan noin kello 3.35 käynyt Myyrmäentie 6:ssa sijaitsevassa roskakatoksessa, ottaisi yhteyttä tapahtumien selvittämiseksi. Henkilöä pyydetään ilmoittautumaan itse poliisille numeroon 050 399 9026.

Kaikki muut havainnot ja vihjeet poliisi pyytää sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Poliisi: Ei tietoa, tunsivatko

Tapauksen tutkinnanjohtaja Tero Tyynelä Itä-Uudenmaan poliisista kertoo MTV Uutisille, ettei poliisilla ole toistaiseksi tietoa siitä, tunsivatko teosta epäilty mies ja nuori nainen toisiaan entuudestaan. Hänen mukaansa poliisin tietoon ei ole tullut mitään, mikä viittaisi siihen. 

– Meillä ei ole sellaista tietoa, että olisivat tunteneet. Mahdollisuutta ei ole suljettu poiskaan, hän kommentoi.

Tyynelän mukaan tapahtumilla on ainakin yksi silminnäkijä, ja poliisi toivoo nyt roskakatoksessa käyneen henkilön yhteydenottoa, jotta tapahtumista saataisiin toinenkin versio. 

Itse epäilty ei ole tapahtumista puhunut. Tyynelän mukaan mies vetoaa muistamattomuuteensa.

Tyynelä ei paljasta, miten poliisi pääsi epäillyn jäljille. Mies otettiin kiinni kotiosoitteestaan Helsingin Pikku-Huopalahdesta vain noin kaksi tuntia epäillyn väkivallanteon jälkeen. Tyynelän mukaan poliisilla on käsitys siitä, miten mies olisi liikkunut pois tapahtumapaikalta, mutta hän ei avaa asiaa enemmälti.

Poliisi ei muutenkaan kommentoi tekoon liittyviä tarkempia yksityiskohtia, kuten tekotapaa, esitutkinnan tässä vaiheessa.

Tyynelä korostaa, että poliisille on nyt tärkeää saada havaintotietoja tapahtumia edeltävältä ajalta, mutta myös tapahtumien jälkeiseltä ajalta. 

Juttua täydennetty tutkinnanjohtajan kommenteilla 22.11.2022 kello 16.49.

Lue myös:

    Uusimmat