Mainos

Tältä näyttää myllätty olympiastadion – Suomen suurin korjausurakka

2:09

Maaliskuussa alkaneen olympiastadionin täysremontti on edennyt toistaiseksi ilman ongelmia. Suomen mittavin jälleenrakennusurakka on luvattu valmiiksi vuonna 2019. Pian 80-vuotiaan stadionin korjaus on tehtävä huolella, jotta vanhat rakenteet kestävät kaivaukset ja räjäytykset. 

Kun kaikki pistetään uusiksi, vanhoja pylväitä on tuettava uusilla valuilla. 1938 valmistuneen stadionin rakenteet ovat tällaisen moukaroinnin alla alttiina tärinälle ja kestävyyttä mitataan koko ajan.

Useiden tukipilarien juureen on kiinnitetty antureita, jotka lähettävät suoraan signaalin valvomoon. Näin tarkkaillaan sitä, ettei rakentamisen tärinä aiheuta vaurioita.

400 metriä maan alla

Täysin auki myllätty urheilukenttä on nyt hurja näky, mutta luvassa on jotain spesiaalia. Kentän alle kaivetaan aivan uudet huoltotilat sekä täysimittainen 400 metrin juoksurata.

Uudesta stadionista tulee koko kansan keskus. Stadion tavoittelee maailman huippu-urheilun tapahtumia, mutta sinne tulee myös kuntokeskus ja kahviloita, joissa voi piipahtaa muulloinkin kuin urheilukisoissa tai tornia ihailemassa.

– Mitään pahoja vastoinkäymisiä ei ole ilmennyt rakentamisessa ja yhteistyö Museoviraston kanssa suojellun rakennuskohteen äärellä on sujunut hyvin, kertoo Stadion-säätiön kiinteistö- ja turvapäällikkö Ilkka Rautakivi

Haluatko nimesi seinään?

Stadion-säätiö aloitti tänään keräyksen, jolla hankitaan uusia urheilu- ja huoltovälineitä. Maalit, aidat, lähtötelineet, huoltoajokit ja muu vastaava varustelu ovat säätiön vastuulla.

209 miljoonan euron arvoiseksi budjetoidun remontin maksavat valtio ja Helsinki. Pääkaupunki omistaa stadionin ja kaupungin alainen säätiö hallinnoi sitä.

Säätiö kerää rahaa mielenkiintoisella täkyllä. Jos lahjoitat vähintään 100 euroa, saat nimesi stadionin pohjoispäädyn seinään. Sinne kaiverretaan myös yksityisten lahjoittajien nimet. Alle satasella, vaikkapa yhdellä eurolla pääsee verkossa julkaistavalle virtuaaliseinälle.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.