Tältä näyttää Asuntomessuilla tänä vuonna – katso kuvat!

Heinäkuussa avautuvien Hyvinkään asuntomessujen vetonauloja ovat muun muassa ympäristövastuulliset pientalot.

Hyvinkään Metsäkalteva on kiireettömän kotoilun ja aktiivisen arjen asuinalue, jonka vahvuuksia ovat luontoympäristöä kunnioittaen suunnitellut monipuoliset ulkoilu- ja vapaa-ajanvietto-mahdollisuudet, kaupunkikeskustan läheisyys ja hyvät liikenneyhteydet.

Kiireettömässä kotoilussa toteutuu perheiden tarve yksityisyyteen ja yksilöllisyyteen. Jokainen messualueen näyttelykodin ovi avaa todellisen tai kuvitteellisen tarinan asukkaista, heidän tarpeistaan ja toteutetuista unelmistaan.

– Jos ihmetyttää, miksi jossain kohteessa on niin iso keittiö, perustellaan valintaa perheen kautta. Jossain perheessä esimerkiksi isä saattaa olla intohimoinen kokki, valaisee Hyvinkään kaupungin viestintäpäällikkö Sari-Leena Humppi.

Messualueelle haluttiin toteutettavaksi mahdollisimman monipuolisesti suomalaista pientalotuotantoa esitteleviä kohteita. Jo kaavassa annettiin mahdollisuus sekä yksi- että kaksikerroksisuuteen ja eri materiaaleista tehtyihin toteutuksiin.

Messualueen pienin koti on asuinpinnaltaan alle 100 m2 ja suurin osa taloista sijoittuu 120 ja 150 asuinneliön kokoluokkaan. Tilaa ja väljyyttä löytyy muutamasta 200 m2:n talosta ja lippulaiva kokonsa puolesta on yli 250 m2:n koti.

– Toteutuksissa on otettu huomioon energiankulutuksen minimointi ja ympäristöystävällisyys. On palattu takaisin tietynlaiseen järjenkäyttöön rakentamisessa ja pienten kotien suosimisessa, kun turhista hukkaneliöistä on luovuttu, Humppi kertoo.

Useissa kohteissa energiaa tuotetaankin erilaisilla hybridiratkaisuilla ja parissa kohteessa on suunnitteilla myös sähköautojen latausmahdollisuus.

Metsäkaltevan messualue sijoittuu loivasti lounaaseen laskevaan rinteeseen. Suurin osa tonteista rajoittuu osittain ympäröiviin puistoihin ja näin pihoilla on mahdollisuus myös yksityiseen, suojattuun oleskeluun. Lounaisrinteen tonteilta avautuu vehreä panoraama alas Vantaanjokilaaksoon.

Asuinalueen suunnittelun lähtökohtana onkin ollut sopivan väljästi sijoitetut tontit ja salliva kaava. Myös erityinen panostus puistoihin ja luonnonmukaiseen hulevesien käsittelyyn näkyy vahvasti alueen toteutuksessa.

Asuntomessut Hyvinkäällä 2013 –tapahtuma pidetään Metsäkaltevassa 12.7.-11.8.2013.

Tanja Korpela/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja