Talopaketti, osa 9

Joulu perinnetalossa

Tunnelmallinen puutalo muuntautuu asukkaan ja vuodenaikojen mukaan. Perinnetaloon kuuluu tietysti perinteinen joulu. Sisustussuunnittelija Kirsi Valanti puki sen jouluiseen asuun.

Joulutunnelma alkaa jo eteisessä, jossa vanhalla piirongilla palavat kultaiset kynttilät. Kulktaiset sydämet ovat vanhan peilin molemmin puolin; keskellä tuoksuu valkoisia hyasintteja. Eteisestä astutaan valoisaan, laajaan olohuoneeseen.

Olohuoneen verhot ovat vaaleaa pellavakangasta. Pellavaa on myös sohvan verhous, lämmintä tunnelmaa korostavat ruskean sävyt: silkkiset sohvatyynyt, kalusteet ja vanhat huonekalut. Samaa lämpöä on myös joulukuusessa, jota somistavat ruskeat pallot ja kultaiset tähdet. Tummia sävyjä keventämään Valanti toi lasia, jota on niin tarjoiluastioissa kuin ikkunoihin ripustetuissa tähdissä. Violetiksi tapetoituun seinään sopivat vanha taulu, kynttilät ja jouluenkelit.

Värimaailma jatkuu ruokailutilassa: upea pellavaliina ja samansävyiset ruokailuliinat. Kokonaisuutta keventää valkoinen kaitaliina ja lasirivistö sekä pienten, valkoisten kukkien rivi. Juhlan loistoa antaa kulta ruokailijoitten vieressä ja pöydän päässä, kodikkutta ruudulliset pellavaverhot.

Keittiiöön siirryttäessä värit muutuvat sinivoittoisiksi. Materiaalit ovat edelleen mielellään pellavaa ja perinteistä joulutunnelmaa luovat pienet punaiset joulukoristeet.

Sinen on myös huone, jossa perhe katsoo televisiota. Matto on soinnutettu sohvan väreihin ja sen sinistä raikkautta lämmittää villasaali. Yläkerran makuuhuoneissa ja yhteisessä olohuoneessa toistuvat taas joulun punaiset värit - tyynyt, saalit ja kukkaset.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja