Tallipomo ilmaisi huolensa rallin MM-sarjasta – mutta miksi hän ei maininnut Tommi Mäkistä?

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo vaatii, että rallin MM-sarjan kuluja pitää leikata tuntuvasti ensi kaudella.

Koronaviruksen vaikutukset tuntuvat myös rallissa. MM-sarjan osakilpailuista Argentiinan, Portugalin ja Sardinian ralleja on jouduttu siirtämään, ja todennäköistä on, että ainakin osa tämän kauden MM-ralleista jää ajamatta.

Hyundai-pomo Adamo on varma, että vaikutukset näkyvät ensi vuoden puolellakin.

– Vuodesta 2021 tulee vieläkin kriittisempi. Moottoriurheilulle on vaikeampaa antaa samanlaista budjettia kuin aiemmin. Vuoden 2021 teknisillä säännöillä pitää yrittää leikata kuluja, Adamo painotti belgialaistoimittaja Eric Dupainin videohaastattelussa.

Tämän kauden alkuperäiseen kalenteriin kuului kaikkiaan 14 rallia, joista kuusi olisi ollut niin sanottuja kaukokisoja. Adamon mukaan ensi vuoden kilpailukalenteri ei voi olla kopio tämän vuoden kisaohjelmasta.

– En usko, että kaikki (tiimit) pystyvät maksamaan sellaisia summia. Se on fakta. Olen jo puhunut tästä kollegoideni kanssa. Meillä kaikilla on edessä sama tilanne, Adamo totesi.

Adamo kertoi olevansa avoin eri vaihtoehdoille, kun ensi vuoden kalenteria ryhdytään rakentamaan.

– MM-sarjan kustannukset ovat valtavan suuret. Ensi vuonna meillä ei ole käytettävissä samanlaisia summia. Tässä asiassa olemme samalla sivulla Malcolmin kanssa, Adamo viittasi M-Sportin tallipäällikköön Malcolm Wilsoniin.

Silmiinpistävää oli se, että Adamo mainitsi pelkästään Wilsonin nimen eikä nostanut esiin myös Toyotaa ja japanilaismerkin pomoa Tommi Mäkistä. Hyundai ja M-Sport vetivät jo aiemmin samaa köyttä, kun vuoden 2022 teknisistä säännöistä väännettiin. Toyotalla ja Mäkisellä oli tuolloin omat näkökantansa sääntöihin.

Toistaiseksi kysymysmerkiksi jää se, onko Toyota samanlaisten kustannusleikkausten kannalla kuin Hyundai ja M-Sport.

Adamo alleviivasi, että MM-sarjan tiimien, promoottorin ja Kansainvälisen autoliiton pitää olla valmiita reagoimaan poikkeukselliseen tilanteeseen. Nyt on fiksujen päätösten aika, kuten italialaispomo asian ilmaisi.

– En voi kertoa tiimimme työntekijöille, ettei meillä ole enää varaa moottoriurheiluun. Meillä pitää olla varaa moottoriurheiluun, sillä siten me kaikki selviydymme tästä tilanteesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja