Latvia on luokitellut Suomen keltaiseksi maaksi – Tallink keskeyttää suositut Helsinki–Riika-risteilyt

2:08
Tallink-Silja reititti laivansa uudelleen, kun maihinnousu Tukholmaan ei ollut tänä kesänä mahdollista. Riian risteilyjen suosio yllätti yhtiön.

Tallink keskeyttää liikennöinnin Helsinki–Riika-reitillä lokakuun loppuun asti. Päätöksen taustalla ovat Latvian hallituksen asettamat matkustusrajoitukset.

Latvian hallitus on päättänyt tänään uusista matkustusrajoituksista. Se on asettanut 10 vuorokauden karanteenimääräyksen Suomesta saapuville matkustajille.

Latvia on luokitellut Suomen keltaiseksi maaksi Suomen tämänhetkisen koronavirustartuntaluvun perusteella. 

Tallink kertoo tiedotteessaan, että päätöksen seurauksena Tallink keskeyttää operoinnin Helsinki-Riika-reitillä ensi maanantaista, 28. syyskuuta, alkaen lokakuun loppuun asti.

Matkustajamäärät laskivat elokuussa

Tallink aloitti liikennöinnin Helsinki–Riika-reitillä kesäkuun 2020 lopussa, aluksi päivittäin Silja Serenadella ja syyskuun puolivälistä lähtien kahdesti viikossa Baltic Queenilla. 

Tallinkin mukaan kesälomakaudella matkustajia oli 1500–2000 jokaisella lähdöllä. Matkustajamäärät kääntyivät kuitenkin laskuun viime kuun puolivälissä, kun maiden hallitukset asettivat uusia matkustusrajoituksia ja kehottivat välttämään tarpeetonta matkustusta. 

– Matkustajamäärät ovat laskeneet elokuun puolivälistä lähtien, mutta olleet kuitenkin riittäviä Helsinki-Riika-reitin kannattavuutta ajatellen. Tänään ilmoitettujen uusien matkustusrajoitusten myötä on mahdotonta jatkaa reitin liikennöintiä kannattavasti, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene toteaa tiedotteessa. 

– Tiedämme kokemuksistamme, että matkustajamäärät romahtavat heti kun uusista matkustusrajoituksista ilmoitetaan. Tappioidemme minimoimiseksi meidän on valitettavasti keskeytettävä tämä suosittu reitti toistaiseksi.

Tallink toivoo poikkeuksia päätöksiin

Nõgene kertoo ymmärtävänsä Latvian viranomaisten tekemät päätökset, joilla pyritään estämään koronaviruksen leviämistä. Hän toivoo kuitenkin joustamista sääntöjen tulkinnassa.

– Ottaen huomioon matkailualan hälyttävän tilan ilman minkäänlaista valoa tunnelin päässä, toivoimme päätöksiin poikkeuksia. Toivoimme, että saisimme edelleen järjestää Päivä Riiassa -risteilyjä Helsingistä, jolloin matkustajat viettävät Latviassa vain lyhyen ajan.

– Tällaiset poikkeukset olisivat merkittävä apu matkailulle eri maissa ja matkailualalle ylipäätään, sekä olisivat tietysti mahdollistaneet liikennöinnin jatkamisen Suomen ja Latvian välillä. 

Tallink Silja on yhteydessä niihin matkustajiin, joiden matkavarauksiin reitin tilapäisellä keskeyttämisellä on vaikutuksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja