Tällaistako on olla tyttö? Tämä äärimmäisen koskettava video kaikkien pitäisi nähdä

Tyttöjen huorittelu ja seksuaaliset, mukahauskat heitot, ovat arkipäivää monelle lapselle. Koskettava kampanjavideo kertoo, miksi tällainen puhe on vaarallista – "isä, älä anna suurimman uhkani olla sukupuoleni". 

Koskettava video vetoaa miehiin paremman maailman puolesta: Raiskauksen ja seksuaalisen häirinnän kulttuuri alkaa pienistä asioista, kuten sanoista ja huonoista vitseistä. Isät saattavat antaa väärän mallin pojilleen jopa huomaamattaan vaikkapa vain naureskelemalla vääränlaisille asioille.

Seksuaalinen väkivalta on laaja käsite ja se voi olla tuttua jo koulun käytäviltä: koskettelua ja huorittelua. Care Norgen tekemä kampanjavideo muistuttaa, että kaikki tämä ylläpitää seksuaalisen väkivallan kulttuuria, eikä sitä pidä hyväksyä. 

Videolla vielä syntymätön tyttö vetoaa isäänsä, jotta tämä suojelisi häntä elämän suurimmalta vaaralta. 

– Rakas isä, yksi asia johtaa aina toiseen ja haluan pyytää sinulta palvelusta – älä anna kierteen edes alkaa. Älä anna veljieni kutsua tyttöjä huoriksi, koska he eivät ole sitä. Sillä joku pieni poika voi uskoa, että se on totta. Älä hyväksy ahdistelevia vitsejä uima-altaalla tuntemattomilta tai edes ystäviltä, koska jokaisen vitsin takana on aina pieni totuus.

– Rakas isä, minä tulen syntymään tyttönä. Ole kiltti ja tee kaikkesi, jotta se ei ole edelleen suurin vaarani.  

Lue myös:

    Uusimmat