Tällaista ylivoimaa harvoin näkee! 18-vuotias sensaatio pisteli 400 metrillä mykistävän ajan: "Herttileidi sentään, mitä tämä namibialainen tekee!"

Namibian Christine Mboma juoksi uskomattoman ajan naisten 400 metrillä 3:01
Katso tästä Christine Mboman huima ennätysjuoksu kokonaisuudessaan.

Namibialainen Christine Mboma juoksi Puolassa järjestetyssä yleisurheilun Continental Tour Gold -kilpailussa häkellyttävän ajan naisten 400 metrillä.

Vasta 18-vuotias Mboma pysäytti kellot aikaan 48,54, joka on paitsi hänen henkilökohtainen ennätyksensä myös alle 20-vuotiaiden maailmanennätys ja maailman tämän kauden kärkiaika. Aikuisten kaikkien aikojen tilastossa Mboma nousi kerralla seitsemännelle sijalle.

Kilpailussa toiseksi tullut Puolan Justyna Swiety-Ersetic hävisi Mbomalle peräti 3,37 sekuntia.

– Herttileidi sentään, mitä tämä namibialainen tekee! Jos jossain vaiheessa hiukan epäiltiin tätä aikaa keväällä, niin tässä on sitten terveisiä kaikille. Onhan tämä aivan sensaatiomainen veto tältä nuorelta namibialaiselta! Muut jää puoli suoraa, kun Mboma painaa naisten ratakierroksen voittoon, C Moressa kisalähetystä selostanut Mika Saukkonen taivasteli.

– 300 metrin väliaika alle 35 sekuntia, ja näytti, että vauhti vain kiristyy loppusuoralla. Ei mitään tietoa hapoista. 49,08 oli ennen tätä maailman (tämän kauden) kärkitulos. Come on! Siinä tuli pieni myrskyvaroitus muille Tokiota ajatellen. Katsokaa tätä juoksua, asiantuntija Mika Järvinen komppasi.

– Muut on ihan toiselta planeetalta, kun Mboma painaa, Saukkonen jatkoi.

Mboma juoksi keväällä ajat 49,24 ja 49,22. Ennen näitä aikoja alle 20-vuotiaiden maailmanennätys kirjattiin 49,42, ja se oli saksalaisen Grit Breuerin nimissä vuodelta 1991.

Lue myös:

    Uusimmat