Tällaisia tatuointeja suomalaiset katuvat kaikkein eniten

Moni ajattelee tatuoinnin ottaessaan, että kuva pysyy iholla loppuelämän. Toiset kuitenkin katuvat myöhemmin valintojaan ja tänä päivänä tatuointeja pystytäänkin poistamaan tehokkaasti. MTV Lifestyle otti selvää, millaisia tatuointeja suomalaiset katuvat eniten.

Kun tatuointi alkaa kaduttaa, ottavat monet selvää laserhoidoista, joiden avulla tatuointeja voidaan poistaa hyvin tuloksin. Tatuointitrendejä on tullut ja mennyt vuosien saatossa, mutta millaisia tatuointeja suomalaiset päätyvät poistamaan?

– Tatuointeja poistetaan laidasta laitaan, mutta tribaaleja ja kiinalaisia symboleja poistetaan aika paljon, sertifioitu laserterapeutti Malin Ehnqvist Eiran sairaalasta kertoo.

Peitetatuoinnitkin kaduttavat usein

Peitetatuoinnilla tarkoitetaan tatuointia, joka tatuoidaan toisen tatuoinnin päälle. Peitetatuoinneilla peitetään paljon esimerkiksi epäonnistuneita ja ajan haalistamia tatuointeja.

– Poistan myös paljon peitetatuointeja. Aina peitetatuointienkaan kohdalla lopputulos ei ole hyvä. Peitekuvia voi olla montakin päällekkäin, Ehnqvist kertoo.

Sertifioitu laserterapeutti toivoisi, että tatuoijat ohjaisivat asiakkaansa vaalentamaan tatuointejaan laserin avulla ennen kuin kuva peitetään toisella tatuoinnilla. Tällöin peitetatuointi on useimmiten kaikkein onnistunein, sillä muste ei todennäköisesti silloin pistä uuden tatuoinnin alta ainakaan yhtä helposti silmään.

– Hyvä tatuoija lähettää asiakkaansa tänä päivänä ensin vaalentamaan tatuointia ja tekee vasta sen jälkeen peitetatuoinnin, Ehnqvist toteaa.

Tatuoinnin poistaminen on vakaasti harkittu päätös

Kun tatuoinnista haluaa päästä eroon, ei se tapahtu silmänräpäyksessä. Useimmat tatuoinnit vaativat lukuisia hoitokertoja, jotta kaikesta väristä päästään eroon. Ehnqvistin mukaan tatuoinnin poistaminen on päätös, jota moni harkitsee pitkään – kenties jopa pidempään kuin itse tatuoinnin ottamista.

– Monet ovat miettineet ja tutkineet asiaa pitkään, hän kertoo.

Tatuointeja pystytään poistamaan tehokkaasti, mutta tällä on myös hintansa.

– Kyllä poistaminen sen verran hinnakasta on, että päätöstä harkitaan varmasti tarkkaan myös siksi, Ehnqvist toteaa.

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat