Mainos

Tällaisen WhatsApp-viestin lenkkeilijätytön surmasta epäilty lähetti tekopäivänä

17-vuotiaan lenkkeilijätytön murhasta syytetty mies pyysi sukulaismiestään selvittämään Porissa asuvan tytön osoitteen. 

Poliisin esitutkintamateriaalista käy ilmi, että tytön murhasta syytetty mies oli lähettänyt useita WhatsApp-ääniviestejä sukulaismiehelleen. Yhden viimeisimmistä viesteistä epäilty lähetti sukulaiselleen 30. tammikuuta klo 5.43. Samana päivänä Kokemäellä paloi kaksi rakennusta, joista toisesta löydettiin Porissa kadonneen lenkkeilijätytön ruumis.

Ensimmäisen käännöksen mukaan epäilty lähetti tällaisen viestin:

”Terve (nimi) (*epäselvä), ottakaa minun äitini kännykkä ja soittakaa 02-numeropalveluun. Siitä numerosta he antavat teille tyttöjen osoite. Ottakaa kopio siitä ja lähettäkää minulle, sitten pyyhkikää se pois äitini kännykästä. Ottakaa kännykkä piilossa ja äidiltä salaa. Sen jälkeen voitte pyyhkiä äidin kännykästä sen numeron. Ottakaa kännykkä piilossa, ettei (nimi) tai hän tiedä siitä. Minun pitäisi olla varma siitä, että ei ole vaara sitä kautta minulle, ettei kukaan pidättäisi minua. Olkaa kilttejä, ottakaa se numero ja lähettäkää minulle se ja sano tytön sukunimi numeropalveluun tai joku muu nimikin ja he antavat teille hänen oikean nimensä ja osoitteensa ja sitten ilmoittakaa minulle.”

Syyttäjä Kalle Kulmala pyysi viestiasiassa lisätutkintaa, joten darinkielellä lähetetyt viestit käännettiin uudestaan.

Uusi käännös kuuluu seuraavasti:

”Ota minun äidin puhelin ja soita sillä numeroon 020202 ja sitten kysyt sen tytön yhteystietoja. He antavat sen. Ota sieltä hänen puhelinnumeronsa, kopioi se ja lähetä minulle. Sitten poista soitettu puhelinnumero minun äidin puhelimesta. Poista se äidin puhelimesta. Puhu hiljaisesti, jotta (nimi) eikä hän itse kuule. Älä pelkää, tämä ei ole vaarallista meille. Ei se mitään, älä pelkää. Emme jää kiinni. Pyydän ystävällisesti kirjoittamaan hänen sukunimensä. Kun soitat sano tytön etunimi ja sukunimi. Sitten he antavat sinulle hänen yhteystiedot, jonka jälkeen lähetä minulle hänen yhteystiedot.”

25-vuotias miestä syytetään murhasta, törkeästä raiskauksesta, törkeästä vahingonteosta ja liikennerikkomuksesta. Juttua käsiteltiin alkuviikosta Satakunnan käräjäoikeudessa Porissa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.