Mainos

Tällainen on trendikäs hääkimppu

Floristimestari Saija Sitolahti kertoo trendikkään hääkimpun olevan värikäs ja pisaranmallinen.

Hääkimpussa on paljon valinnanvaraa niin mallin, kukkien kuin koristeiden suhteen. Häiden kukkien valintaan käytetään paljon aikaa, ja parhaimmillaan hääkimppu heijastelee morsiamen persoonallisuutta.

– Ykkösjuttu on morsiamen omat halut ja mieltymykset, mutta myös vuodenaika sanelee mallin, kertoo floristimestari Saija Sitolahti.

Kukat vuodenaikojen mukaan

Kimpuissa käytetään paljon kotimaisia kukkia ja jokaiseen vuodenaikaan liittyvät omat värit.

– Orvokki luo ihanan tunnelman kesällä ja auringonkukka puolestaan sopii syksyyn. Pionit taas ovat alkukesän kukkijoita, Sitolahti sanoo.

Kalla on morsianten kestosuosikki ja siitä tehdään paljon käsivarsikimppuja.

– Eli laitetaan 5-20 kallaa pitkävartiseen käsivarrella lepäävään kimppuun.

Sitolahti neuvoo, että morsian voi halutessaan kantaa vain yhtä kallaa, mikä on yksikertaisuudessaan kaunis ja tyylikäs.

Värikäs ja pisaranmuotoinen

Jos tuoreisiin trendeihin on uskomista, tämän kesän morsiamet kantavat käsissään värikkäitä hääkimppuja aikaisempina vuosina usein nähtyjen valkovihreiden sijaan.

– Kimpuissa on voimakkaitakin yhdistelmiä: keltaista, valkoista ja limeä. Lisäksi vähän pinkkiä sinne joukkoon, Sitolahti kertoo.

Floristimestari paljastaa myös, että nyt halutaan valuvia ja laahusmaisia kimppuja. Pisaran muotoon sidottu kimppu saattaa olla niin pitkä, että se laahaa maata, tai kimppu on saatettu kiinnittää perinteisestä poiketen morsiamen ranteeseen persoonalliseksi koruksi.

Sitolahti suosittelee trendikkään, kapealinjaisen morsiuspuvun kanssa pitkää ja kapeaa korumaista rannekimppua, jota koristavat muutama orkidea ja heinä.

Koristelut teeman mukaan

Häissä on usein teema, jonka mukaan juhlatila somistetaan kukilla. Juhlapaikan koristelujen ei kuitenkaan tarvitse noudattaa hääkimpun linjaa

– Juhlapaikka voi olla täysin oma maailmansa ja siellä voi kesällä olla esimerkiksi aivan upeat koivukoristeet ja kukat, jotka ovat täysin erilaiset kuin kimppu. Toki usein halutaan, että sama teema jatkuu kirkosta juhlapaikkaan, Sitolahti sanoo.

(MTV3 Helmi)

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.