Tällä varastolla voi tienata 60 000 euroa – uskoisitko?

12:16

Helsingin Kalliossa sijaitseva osoitevuokrausyritys toimii taloyhtiön varastosta, jossa on postilokeroita.

MTV Uutisten tutkivan ryhmän selvitysten mukaan osoitevuokrausyritys perii yrityksiltä vuosivuokrana 240 euroa. Yrityksen verkkosivuilla ilmoitetaan, että puoli vuotta maksaa 170 euroa. 

Vuokraan sisältyy tavallinen katuosoite ja postilokero, johon asiakas saa avaimen. Postin voi siis hakea omilla avaimilla milloin vain.

Kaupparekisterin mukaan osoitteeseen Porvoonkatu 5-7 on rekisteröity 269 yritystä, joista osa on lopettanut toimintansa.  Jos vuosivuokralaisia on esimerkiksi 250, kertyy tuloja 60 000 euroa. 

Tutkivan ryhmän haastatteleman samassa kiinteistössä sijaitsevan yrittäjän mukaan laatikoilla käy runsaasti ihmisiä.  Toimittajan lisäksi muutkin ovat käyneet etsimässä yrittäjiä.

Fonecta Finderistä löytyy reilut viisikymmentä puhelinta, joiden osoitetieto on varastossa.

Lisätienestejä postin jälleenlähetyksestä

Osoitevuokraus tarjoaa jälleenpostitusta sopimuksen mukaan, mutta tämä on tietysti maksullista: viisi euroa jokaisesta lähetyksestä. 

Tutkiva ryhmä näki, kuinka postinjakaja kantoi ison kansan postia varastoon.

Yritys tarjoaa palveluita myös yksityisille ihmisille, joilla ei esimerkiksi ole vakituista osoitetta.

Mystinen L-rappu "kaatoyritysten" osoitteena

Helsingin käräjäoikeuden haastemiesten keskuudessa osoite tunnetaan kaatoyritysten pesäpaikkana. Haastemiehet toimittivat sinne noin sata haastekirjettä viime vuonna.  Heidän mukaansa tila on täynnä postilokeroita.  Vastaavanalaista toimintaa oli aiemmin Uudenmaankadun ja Porthaninkadun L -rapuissa, vaikka mitään L- rappua ei ollut olemassakaan. 

Haastemiesten mukaan tilaa on kaikkiaan noin 40 neliötä, mutta postilokerot ovat etuosassa olevassa vajaan 10 neliön tilassa.

Tilaa vuokraavan yrityksen mainoksen mukaan osoite muodostuu siten, että jos asiakkaan lokeron numero on 5, asiakkaan osoite on Porvoonkatu 5-7 L 5.

Isännöitsijä ei tiennyt postilokeroista

Tilaa vuokraava isännöitsijäyritys yllättyi, kun tutkiva ryhmä otti yhteyttä ja kertoi toiminnasta.  Isännöitsijä aikoi selvittää toimintaa.

Isännöitsijäyrityksen mukaan varastoa ei ole vuokrattu osoitevuokrausyritykselle, vaan toiselle firmalle, eikä toiminnassa näyttäisi olevan mukana samoja henkilöitä.

 Isännöitsijä kertoo, että vuokra on maksettu aina ajallaan talonyhtiölle, mutta hän ei suostu kertomaan, mikä on varaston vuokra. 

MTV Uutisten tutkiva ryhmä yritti turhaan tavoittaa osoitevuokrausyrittäjiä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja