Takuuvarmat seksintappajat – vältä näitä!

Oletko sinä tai puolisosi menettänyt kiinnostuksen seksiin? Lukuisat fyysiset ja psyykkiset asiat voivat vaikuttaa libidoosi. Webmd.com listasi tunnetuimmat seksintappajat.

Eikö seksi kiinnosta? Vai ihmetteletkö, miksi puolisosi on sinua haluttomampi? Ehkä syynä on jokin seuraavista. Webmd.com kertoo yleisimmät syyt libidon heikkenemiseen.

Stressi

Saatat olla ihminen, joka stressin alaisena suorittaa useita asioita hyvin. Itsesi seksikkäänä pitäminen ei kuitenkaan välttämättä kuulu niihin asioihin. Työstä aiheutuva stressi, rahahuolet, sairaasta läheisestä huolehtiminen ja muut murheet voivat alentaa libidoa. Opettele purkamaan stressiä tai hae apua asiantuntijalta.

Ihmissuhdeongelmat

Ratkaisemattomat ihmissuhdeongelmat ovat yleisin syy haluttomuuteen. Erityisesti naisille henkinen läheisyys on halujen kannalta ratkaiseva tekijä. Kihisevät kiistat, vajavainen kommunikointi, luottamuksen pettäminen ja muut taakat ovat omiaan tappamaan seksihalut.

Alkoholi tai lääkkeet

Pari drinkkiä ei aina saa sinua sille tuulelle. Alkoholi tunnetusti poistaa estoja, mutta se voi myös poistaa seksihalusi – tai vaikkei päihtyneisyys poistaisi sitä sinulta, se voi viedä ne sänkykumppaniltasi. Tämä tietysti koskee kaikkia muitakin päihteitä. Myös lääkkeet aiheuttavat usein haluttomuutta. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, voisitko kokeilla jotain toista lääkitystä.

Liian vähäinen uni

Jos seksi ei kiinnosta, heräätkö ehkä aamuisin liian aikaisin tai menetkö iltaisin liian myöhään nukkumaan? Sairastatko unettomuutta tai uniapneaa? Mikä häiritsee untasi, sabotoi myös seksielämääsi. Liian vähäinen uni aiheuttaa uupumista ja se puolestaan kyllästymistä seksiin.

Vanhemmuus

Vanhempana oleminen itsessään ei tapa seksihaluja. Mutta kun lapset ovat pieniä, kahdenkeskistä aikaa voi olla vaikea löytää. Palkkaa joskus lapsenvahti, jotta voit hoitaa parisuhdettanne. Tai hypätkää lakanoiden väliin pienokaisen mentyä päiväunille.

Käsitys omasta vartalosta

On vaikea tuntea itsensä seksikkääksi, jos itsetuntosi kärsii huonosta ruumiinkuvasta. Jos esimerkiksi tunnet itsesi liian painavaksi (vaikket olisikaan), se heikentää halujasi. Kuntoilu kannattaa – se nostaa itsetuntoasi ja lisää myös halukkuuttasi. Jos puolisollasi on huono käsitys vartalostaan, asiaa auttaa paljon sekin, että sinä silti pidät häntä seksikkäänä.

Masennus

Masennuslääkkeet voivat vähentää seksihalujasi – mutta niin itse masennuskin. Jos seksihalusi ovat laskeneet pakkasen puolelle, se saattaa olla merkki masennuksesta. Kliininen masennus on vakava, mutta hoidettavissa oleva tila.

Liian vähän läheisyyttä

Seksi ilman intiimiyttä on ehdoton seksintappaja. Läheisyys ei ole avainsana vain seksiin. Jos seksielämäsi on neutraalia, viettäkää enemmän kahdenkeskistä ei-seksuaalista aikaa yhdessä. Jutelkaa, käpertykää toistenne kainaloihin, halailkaa, antakaa toisillenne hierontaa. Opetelkaa ilmaisemaan kiintymystä ilman seksiä. Läheisyyden lisääntyessä myös seksihalut palaavat.


MTV3/Helmi

Lähde: Webmd.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja