Taksiliiton mukaan nykyinen taksilaki mahdollistaa harmaan talouden: "Täytyy saada taksamittari pakolliseksi"

Uusia taksilupahakemuksia on jätetty alkuvuoden aikana yhteensä jo lähes 3300 kappaletta 2:19

Taksiliitto perääkuuluttaa taksamittareita ja tunnistimia taksiautoihin. Hallitus on aiemmin ilmoittanut viilaavansa taksiuudistusta, mutta myös Taksiliitto on huolissaan nykyisestä tilanteesta ja esimerkiksi harmaasta taloudesta.

Nykyinen hallitus on ilmoittanut, että taksiuudistusta lähdetään korjaamaan tällä hallituskaudella. Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan lakimuutosta aletaan tehdä ensi vuoden alusta alkaen ja korjaukset olisivat voimassa vuoden 2021 alusta alkaen. 
Korjattavaa on paljon myös taksiliiton mukaan.

–  Ensimmäisenä pitäisi hoitaa autojen tunnistettavuus, että kuluttaja tunnistaa, mikä on taksi, sanoo Taksiliiton puheenjohtaja Kai Andersson.

Seuraava askel Anderssonin mukaan on harmaan talouden torjunta.

– Täytyy saada takseihin jonkinlainen kassakone tai taksamittari pakolliseksi, jotta voidaan turvata se, että kilometri on kilometri ja minuutti on minuutti, Andersson toteaa.

– Laki tällaisenaan mahdollistaa harmaan talouden ja kokemukset muista maista osoittavat, että silloin, kun siihen mahdollisuus on, niin se myöskin alkaa lisääntyä, hän jatkaa.

Parhaillaan hallituksessa suunnitellaan sitä, millaisia lakiuudistuksia tarvitaan, jotta taksin saatavuus ja käyttö olisi turvallista ja alan harmaata taloutta pystyttäisiin torjumaan.


Lue myös:

    Uusimmat