"Taksiasemilla on ollut melkoinen basaarimeininki" – taksiliiton toimitusjohtaja kertoo MTV:lle, miten asiakas voi tulevaisuudessa tunnistaa luotettavan taksin

7:41
Katso videolta, millaisia hassuja kohtia uudessa taksilaissa Taksiliiton mukaan on!

Taksilaki on taas uudistumassa, kun nykyinen hallitus haluaa korjata Juha Sipilän (kesk.) hallituksen tekemiä muutoksia taksisääntelyyn.

MTV:n Uutisaamussa vierailleen Taksiliiton toimitusjohtaja Timo Koskisen mukaan muutokset ovat tervetulleita, sillä alan tilanne on ollut pari vuotta hyvin hankala.

– Kuluttaja ei ole tiennyt, mistä taksin voi ottaa ja mikä on hyvä ja luotettava. Samoin kaduilla ja taksiasemilla on ollut melkoinen basaarimeininki, Koskinen kertoo.

Koskisen mukaan tilanne on ollut hankala sekä asiakkaille että yrittäjille.

– Tämä tilanne on ollut kaiken kaikkiaan varsin sekava ja hämmentävä, ja yrittäjiä kohtaan äärettömän epäreilu. Tällaisessa ympäristössä yritystoiminnan harjoittaminen on ollut todella vaikeaa.

Koskinen kuitenkin huomauttaa, että osa yrittäjistä on onnistunut silti hyvin.

Katso yllä olevalta videolta, millaisia hassuja kohtia uudessa taksilaissa Taksiliiton mukaan on!

Näin tunnistat luvallisen taksin

Koskisen mukaan hallituksen lakiluonnoksessa on paljon hyviä kohtia. Taksiliiton toimitusjohtaja nimeää suurimmiksi ongelmiksi ennen uudistusta kolme kokonaisuutta.

– Ensimmäisenä on harmaa talous, toisena kuluttajien luottamus ja kolmantena saatavuus. Kahteen ensimmäiseen (uudessa taksilaissa) on erityisesti näkyvissä myönteisiä merkkejä.

Koskisen mukaan Taksiliitto ei ole ajamassa takseihin taksamittareita, kuten julkisuudessa on kerrottu.

– Sitä me emme ole sanoneet, emmekä sano nytkään. Olemme koko ajan ajaneet, että takseista pitää saada tiedot yhteiskunnan vastuiden ja velvoitteiden hoitamiseen.

Myös taksiliikenneluvan saantiin on luvassa pieniä muutoksia, mutta Koskinen nostaa yhden konkreettisen asian esille.

– Jokaisessa taksissa täytyy (tulevaisuudessa) olla taksilupa tai taksiluvan kopio. Aina kuluttaja voi pyytää nähdäkseen sen, jotta voi varmistua olevansa luvallisessa autossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja