Koronahöllennyksistä hurja piikki: Taksien tilausmäärissä jopa yli 240 prosentin kasvua – isoin muutos näissä kaupungeissa

Jotkut taksit odottavat päivän ensimmäistä ajoa jopa 8 tuntia – yrittäjä kertoo alaa uhkaavasta kurimuksesta 5:04
Katso video taksien kevään ahdingosta: Jotkut taksit joutuivat odottamaan jopa kahdeksan tuntia ensimmäistä ajoa

Suomalaiset ovat alkaneet koronarajoitusten höllentymisen jälkeen jälleen käyttää taksia aktiivisemmin.

Suomalaisetovat jälleen löytäneet taksin kyytiin. Koronarajoitusten höllentymisen myötä taksin käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti. Suomessa toimiva taksintilauspalvelu 02 Taksin kertoo tiedotteessaan, että tilausmäärät ovat tuplaantuneet verrattuna huhtikuun synkimpiin lukuihin.

Koronaviruksen aiheuttamat poikkeusolot säikäyttivät asiakkaat taksitolpilta. 02 Taksin mukaan sen välittämien tilausten määrä romahti koko maassa jopa 60 prosenttia normaalista määristä. Alimmillaan tilausmäärät olivat huhtikuun lopussa.

Käänne kesäkuussa

Viime viikon alkupuolella koronarajoitusten höllentämisen myötä tilausmäärät kasvoivat jopa 121 prosenttia verrattuna huhtikuun synkkiin lukuihin. Viikonloppua kohden tilausmäärät kasvoivat jopa 157 prosenttia.

– On rohkaisevaa huomata, että luottamus takseihin ja uskallus niiden käyttöä kohtaan on säilynyt, 02 Taksin liiketoiminnan kehitysjohtaja Petteri Niemi kertoo tiedotteessa.

Kaupunkikohtaisesti erot ovat myös merkittäviä. Helsingissä tilausmäärissä kasvua oli huonoimpaan viikkoon 171 prosenttia, Tampereella 241 prosenttia, Turussa 193 prosenttia ja Oulussa 227 prosenttia.

Yhtiön mukaan takseja tilataan tällä hetkellä enemmän vapaa-ajan tarpeisiin kuin liikematkailuun.

Lue myös:

    Uusimmat