Mainos

Tähtivieraana Katri Ylander

Idols-tähti Katri Ylander, 21, on syntynyt onnellisten tähtien alla. Helmen marras-joulukuun tähtivieraan kartalta paljastuu myös hurmaava maailmanvalloittaja. Tuttu horoskooppi-Jousimies on julkaissut juuri toisen levynsä ja suuntaa keikoille alkutalviseen Suomeen.

Jos kuulet jonkun sanovan, että on vaikeaa olla nöyrä kun on niin hyvä, olet luultavasti törmännyt Jousimieheen. Vaatimattomuus ei ole tämän tähtimerkin parhaita hyveitä.

Harjavallassa joulun alla 1985 syntynyt Katri Ylander on yksi Suomen tuttuja horoskooppi-Jousimiehiä. Idols 2005 -kilpailun menestyksekkäästi läpikäynyt laulaja toteaa, että hän on kunnianhimoinen ihminen, mutta nöyryyttäkin löytyy ”terveessä määrin”.

Ylander on raikas, hymyilevä ja luonnollisen oloinen nuori nainen. Musiikin kuuntelun ja autolla ajon harrastuksikseen listaava tähdenalku nauraa, että esimerkiksi liikunta ja itsensä rääkkääminen eivät kiinnosta – ainakaan kovin kauaa. Se on tyypillistä helposti kyllästyvälle Jousimiehelle. Myös pari vuotta sitten lupaavasti alkanut tarjoilijan ura on jäänyt. Hotelli- ja ravintola-alan perustutkinnon suorittaneen laulajattaren elämä on muuttunut Idolsin myötä täysin.

Upeaääninen luonnonlahjakkuus

Katri Ylander on unelmoinut laulajan urasta pienestä asti. Hän on hyvä esimerkki siitä, että myös ujo ihminen voi pärjätä, jos uskoo kykyihinsä ja on tarpeeksi lahjakas. Ihmisten edessä laulaminen on ollut Ylanderin mukaan rohkeinta, mitä hän tehnyt.

Ylander on laulajana luonnonlahjakkuus. Ennen Idolsia hän ei ole ollut koskaan lauluopetuksessa eikä harrastanut äänenavauksia. Nyt Ylander käy laulutunneilla ja on hämmästynyt siitä, miten suuri hyöty niistä on äänenkäytön ja -huollon kannalta.

Perhe ja lähipiiri ovat tukeneet Ylanderin harrastusta alusta saakka. Idolsin jälkeen kannustusjoukkoihin ovat ilmaantuneet myös sukulaiset. Myös heihin Ylanderin upea ääni on tehnyt suuren vaikutuksen.

Nouseva Rapu tuo sisäiset ristiriidat

Katri Ylander saapuu tähtikarttansa tulkintaan kesken levynjulkaisukiireiden. Hän heittäytyy innokkaasti pohtimaan horoskooppimerkkinsä ominaisuuksia. Laulajatar luettelee, että Jousimiestä luonnehditaan vapautta rakastavaksi, seikkailunhaluiseksi ja kärsimättömäksi.

Ylander ihmettelee Helmen astrologi Merja Hirvisaaren laatiman kartan paikkansapitävyyttä. Yllättävintä on kuulla siitä, miten paljon kartalta löytynyt nouseva Rapu vaikuttaa luonteenpiirteisiin.

Hirvisaari kertoo, että mitä vanhemmaksi ihminen tulee, sitä vahvemmin hän menee kohti nousevaa merkkiään.

– Sanoinkin Katrille, että hän on vähän liian nuori tähän tulkintaan. Vasta 30 ikävuoden jälkeen ihminen hallitsee astrologisesti kaikkia palikoitaan. Toki kaikki on piirretty karttaan syntymähetkellä, ja siihen on mielenkiintoista paneutua.

Ylanderilla voi olla voimakkaita sisäisiä ristiriitoja Ravun vetäessä toiseen suuntaan ja Jousimiehen toiseen.

– Jousimies on maailmanvalloittaja, joka haluaa mennä ja kokea. Rapu on kotisidonnainen ihminen, jota ei oikeasti huvittaisi lähteä yhtään minnekään. Jousimies myös tähtäilee jousellaan innokkaasti. Hän haluaa tulla ihailluksi ja nähdä, miten häneen ihastutaan. Rapu taas on hyvin varovainen ensi alkuun. Katrilla on varmasti tilanteita, joissa hän ei itsekään tiedä, mitä hän oikeasti haluaa – kun hän oikeasti haluaa kahta vastakkaista asiaa.

Ylander nyökyttelee.

– Jo näinkin nuorella iällä olen huomannut, että minulla on tosi paljon sisäisiä ristiriitoja. Ne ilmenevät nimenomaan vaikeutena valitsemisessa. Välillä tuntuu, että sisällä taistelee kaksi täysin erilaista ihmistä ja luonnetta.

Liiankin rehellinen Jousimies

Yksi Jousimiehen hyviä ominaisuuksia on rehellisyys. Hänen läheisensä tietävät, että jos haluaa rehellisen mielipiteen, kannattaa kysyä Jousimieheltä.

Merja Hirvisaari – joka on itsekin Jousimies – tietää, että Jousimies joutuu jopa hankaluuksiin suuressa suoruudessaan. Toisaalta tämän on vaikea olla rehellinen itselleen.

– Katri varmasti tietää, että suusta pulpahtaa sanoja ja totuuksia paljon ennen kuin niitä ehtii itse miettimään – ne mokomat vain karkaavat huulien välistä. Itseään kohtaan Jousimies ei sen sijaan ole aina rehellinen. Hän silottelee omaa minäkuvaansa, eikä kauhean mielellään kuuntele kritiikkiä.

Ylander myöntelee jälleen.

– Minä olen tosi rehellinen ihminen. Monet sanovat, että jos yritän valehdella tai kaunistella totuutta, se näkyy naamastani. Minusta totuus on aina hyvä asia; se on ikään kuin kaiken alku ja juuri.

Hirvisaari täydentää, että Jousimies on ikuinen totuuden etsijä. Hän nauraa, että joskus hän voisi tosin olla hiljaakin.

– Näin iän karttuessa oppii myöntämään, että totuutta ei ole aivan pakko toitottaa joka paikassa.

Astrologi säälii ihailijoita

Katri Ylanderin tähtikartta on onnekkaan ihmisen kartta. Merja Hirvisaari kertoo, että kartalla vaikuttaa suurkolmio, joka on hyvin suotuisa tähtikuvio. Se kantaa vaikeuksienkin yli.

– Eihän tässä elämässä pääse helpolla kukaan, mutta Katrilla on voimakas kuutoshuone, joka on työn huone, ja siellä aurinkokin hihkuu: ”Minä haluan tulla esiin, katsokaa minua ja ihailkaa!” Katri osaa tulkita karttaansa hyvin omalla elämällään.

Jousimiehestä sanotaan, että hänen päänsä on täynnä suuria unelmia ja hän sukeltaa suin päin seikkailuihin. Ylander tunnustaa, että hänelle jännitys ja riskinotto ovat tärkeitä asioita niin työelämässä kuin ihmissuhteissakin.

Hirvisaari sanoo tuntevansa sääliä kaikkia Katrin ihailijoita kohtaan, jotka hän jättää jälkeensä. Astrologi varoittaa, että Jousimies kertakuluttaa ihmissuhteensa. Toisaalta se, joka valloittaa Jousimiehen sydämen, saa kokea ”syvän ja suunnattoman seikkailujen meren”.

– Katrikin on helposti syttyvä ja helposti sammuva ihminen, jos kuljetaan vain pintatasolla, mutta se joka pääsee valloittamaan hänen sielunsa, löytää sellaisen aarreaitan, josta ei loppua löydykään.

Puoliso vierailta mailta?

Jousimies matkustaa yleensä paljon ja löytää kumppaninsakin usein vierailta mailta. Katri Yalander myöntää, että näin voi käydä hänellekin.

Ylanderin hurmaa eritoten huumorintajuinen mies.

– Tarvitsen hauskuutta ja iloa, mutta samalla äärimmäistä kunnioitusta ja tasa-arvoisuutta. On olemassa laulu, että ”Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin”, ja ihastun juuri sellaisiin tyyppeihin, joissa on ulkoisesti jotain hyvinkin vahvaa mutta ei niin kovin kilttiä. Toisaalta minun pitää tuntea hyvin paljon turvallisuutta sen ihmisen kanssa.

Merja Hirvisaari huomaa, että Ylander tuli kuvailleeksi juuri sellaisen kumppanin, jonka Jousimiestyttö tarvitseekin.

– Jousimiesnainen kaipaa rinnalleen ihmisen, joka osaa yhtä aikaa pitää kiinni ja työntää pois. Ja se on aikamoinen haaste – sanoo nimimerkki ”Kokemusta on”! Jousimies siis kaipaa seikkailua myös vakituisessa parisuhteessaan. Jos suhde alkaa polkea paikoillaan, Jousimies polkee pois! Hänellä on kuitenkin hurja sisäinen kaipuu hyväksyntään, ihailuun ja turvallisuuteen. Jousimies on ihana nainen, että kaikki vaan kiljuen Katrin perään, kyllä kannattaa!

Ylander etsii vielä täydellistä miestä. Hän tunnustaa, että julkisuudessa paljon olleen ihmisen ei ole helppoa löytää kumppania, josta voisi olla varma, että hän ei ole onnenonkija ja vain ympärillä olevasta glamourista hurmaantunut.

– No sepä se, tässä joutuu miettimään sitäkin. Jos jään julkiseen elämään, se tulee varmasti olemaan niitä suurimpia kysymyksiä tunnepuolella, mistä sen rakkauden löytää.

Antaa palaa!

Tähtitaivaalla siirrytään 23. marraskuuta Skorpionin ajasta Jousimiehen aikaan. Merja Hirvisaari kertoo, että alkamassa on valloittava jakso.

– Jousimiehillä on edessä pari aivan huikaisevaa kuukautta ja sitten aivan suuri helpotuksen huokaus. Pluto on ollut Jousimiehen merkeissä kaksitoista viime vuotta. Niin Jousimiehet kuin Neitsyet ja Kalatkin ovat käyneet läpi syvällistä murrosta. He ovat etsineet itsestään tietoa siitä, mitä minä oikeasti haluan tältä elämältä. Pluto myllertää salaisuudet esiin ja haastaa kätketyn.

Pluton siirtyminen pois Jousimiehestä tuntuu jo nyt.

– Onnen planeetta Jupiter on saapumassa Jousimieheen, ja tilanne alkaa jo helpottaa. Nyt pitääkin antaa palaa. Sillä, joka uskaltaa tarttua haasteeseen ja panna elämän ihan uusiksi nyt, voi olla edessä huikaiseva menestys. Tämän vuoden kaksi viimeistä kuukautta voivat olla Jousimiehelle elämän tärkeintä aikaa.

Ylanderin loppuvuoden täyttävät laulaminen, keikkailu ja uuden levyn markkinointi. Lokakuun lopulla ilmestynyt "Kaikki nämä sanat" on Ylanderin toinen albumi.

Hirvisaari kannustaa Ylanderia olemaan tekemisissään rohkea.

– Nyt vain siiville ja maailmalle!

Kuuntele Novan Helmihetkestä!

Teksti: Kati Hyttinen

Kuvat: MTV3

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.