Tähtipuolustaja Miro Heiskanen innoissaan NHL-pelaajien pääsystä olympialaisiin – "Valmennusjohdolla ei ole helppo tehtävä"

Kansainvälinen jääkiekkoliitto kertoi perjantaina odotetun ja toivotun uutisen, kun se vahvisti NHL-pelaajien osallistumisen tulevan talven Pekingin olympialaisiin. Dallas Starsin tähtipuolustaja Miro Heiskanen iloitsi päätöksestä tuoreeltaan.

Kyseessä on kaikkiaan kuudes kerta, kun NHL-pelaajat ovat mukana olympialaisissa. Edellisen kerran tämä tapahtui kahdeksan vuotta sitten Sotsissa. 

– Hyvät tuntemukset! Hieno juttu, että pääsemme mukaan. Totta kai haluan itsekin olla mukana, olympialaiset ovat kuitenkin aika erityinen juttu, Heiskanen kommentoi MTV Urheilulle.

Suomen pronssimitaliin päättyneen Sotsin turnauksen jälkeen Leijonien tähtirunko on kokenut radikaalin muutoksen. Nuoret nimet ovat nousseet NHL:n eturiviin ja omien joukkueidensa kantaviksi voimiksi.

– Meillä pitäisi olla tosi hyvä jengi. Nuoria on paljon, odotan sitä kyllä tosi suurella innolla.

– Jukalla (Jalonen) on paljon valinnanvaraa. Valmennusjohdolla ei ole helppo tehtävä. Se on toki hyväkin ongelma vaan, että on mistä valita. On tärkeää pelata hyvin valintojen aikana.

Heiskanen kuuluu etukäteen Jalosen valintaprosessin varmimpiin nimiin, mutta pelaaja itse haluaa tavoille uskollisesti toppuutella liiallista ennakointia.

– En tiedä, kuinka todennäköistä se on. Kyseessä on valmentajien päätös. Totta kai haluan päästä mukaan, mutta ensin tarvitsee pelata hyvin, Heiskanen muistutti. 


Lue myös:

    Uusimmat