Tähtien karmiva villitys: Pikalaihdutus raskauden jälkeen

Moni tähti poseeraa punaisella matolla vain viikkoja synnytyksen jälkeen: tiessään ovat raskauskilot ja vauvamaha. Mutta onko tällainen trendi hyväksi?

Hollywoodin julkkisäitien keskuudessa leviää uusi trendi, kertoo Daily Mail. Tuoreet äidit esiintyvät julkisuudessa superhoikkana vain hetki synnytyksen jälkeen. Ilmiölle on annettu nimikin: "mommyrexia", joka tarkoittaa vapaasti suomennettuna äitien anoreksiaa.

Moni julkimoäiti on valmis tuhlaamaan suuren summan rahaa saadakseen takaisin hoikan vartalon. Ilmiö ulottuu myös muodin puolelle: vaatevalmistajilta vaaditaan pienempiä äitiysvaatteita.

"Kalpeat kasvot, tyhjät silmät..."

Terveysalan ammattilaisia mommyrexia-ilmiö huolestuttaa, ja he syyttävät julkimoita esimerkin antamisesta.

– (Victoria) Beckham on kahdeksannella kuulla, ja liian laihalta näyttäminen kuuluu hänen suunnitelmiinsa, on se sitten terveellistä tai ei. Hän ei ole näyttänyt kovin eloisalta: kalpeat kasvot, tyhjät silmät ja uupumus, kuvaa Manhattanilla toimiva ravitsemusterapeutti Lisa Cohn.

– Jos on totta, että hänen äärimmäinen raskaudenjälkeinen suunnitelmansa on pudottaa yhdeksän kiloa nopeassa tahdissa, hän lähettää vaarallisen viestin muille naisille, Cohn jatkaa.

Tähdistä myös stylisti RachelZoe pysytteli raskautensa aikana superhoikkana. Nyt hän auttaa muita toimimaan samoin.

– Rachel sai ensimmäisen vauvansa Skylarin maaliskuussa, eikä lihonut melkein yhtään. Hänen kerrotaan auttavan Hollywood-ystäviään pitämään kehonsa nollakokoisena, ja hän pitääkin itseään raskaudenaikaisen terveyden ja laihuuden asiantuntijana, lähde juorusi Daily Mailin mukaan.

– Victoria on kuunnellut hänen neuvojaan innostuneena, ja heistä on tullut hyviä ystäviä.

Psykiatri IsaacHerschkopfin mukaan naiset, joille kauneus on osa viehätysvoimaa, ovat riskiryhmää, sillä he voivat jopa syyttää lastaan kehon pilaamisesta.


MTV3/Helmi

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja