Tahra valkoisessa kauluspaidassa? Katso vinkit valkaisuaineen käyttöön

Klooripitoinen valkaisuaine on tehokas tahranpoistaja – tekstiileille, jotka kestävät kovan käsittelyn. Mitä aineesta pitäisi tietää ennen kuin ryhtyy tositoimiin?

Savvysugar kokosi hyviä vinkkejä valkaisuaineen käyttöön:

Rasvatahrojen puhdistus

Rasvatahrat ovat erityisen hankalia irrotettavia. Hiero tahraan hieman nestemäistä pyykinpesuainetta ja pese sitten normaalisti. Lisää pyykin joukkoon pari desiä valkaisuainetta, mikäli tekstiili kestää sen käytön.

Hus, juomatahrat!

Suuret juomatahrat, kuten kahvi-, limu- tai punaviinitahrat irtoavat valkaisuaineen ja veden seoksella. Sekoita kolmeen ja puoleen litraan vettä noin kolme ruokalusikallista valkaisuainetta. Upota vaate liuokseen viideksi minuutiksi, huuhtele ja pese normaalisti.

Eroon ruohotahroista

Liota tekstiiliä ensin puoli tuntia lämpimässä vedessä, jossa on entsyymipitoista pesupulveria. Pese vaate liotuksen jälkeen kuumimmassa pesulapun sallimassa lämpötilassa ja lisää koneeseen pesuaineen lisäksi pari desiä valkaisuainetta.

Varo näitä virheitä

– Valkaisuaine on yleensä liian tujua tavaraa käytettäväksi sellaisenaan. Sen takia se pitäisi aina liottaa veteen ennen käyttöä.

– Älä luota silmiisi mitatessasi valkaisuainetta. Ole aina tarkkana suositeltujen määrien kanssa.

– Monet valkoiset tekstit kestävät valkaisuainekäsittelyn, mutta älä koskaan käytä sitä silkille, villalle, pellavalle, nahalle tai trikookankaille. Etsi pesumerkistä valkoista kolmiota, joka tarkoittaa, että valkaisu on sallittu. Musta kolmio, jonka päällä on ruksit tarkoittaa, että valkaisu on ehdottomasti kielletty.

Lue myös:

    Uusimmat