Taavi Vartiainen telottiin verisesti – tästä törkytaklauksesta tuli pitkä pelikielto

1:24
Tästä törkytaklauksesta SaPKon Eemeli Ylitalo sai neljän ottelun pelikiellon.

Savonlinnan Pallokerhon Eemeli Ylitalo on saanut jääkiekon Mestiksen kurinpidolta neljän ottelun pelikiellon rumasta taklauksestaan, joka kohdistui Heinolan Peliittojen Taavi Vartiaista päähän.

Kontakti tapahtui lauantaina pelatun Peliitat–SaPKo-ottelun kolmannessa erässä. Vartiainen ja Ylitalo tavoittelivat SaPKon puolustusalueella kiekkoa, kun Ylitalo rysäytti Vartiaisen rajulla taklauksella kumoon. Ylitajo ajettiin päähän kohdistuneesta taklauksesta pelirangaistuksella ulos, ja nyt hän on saanut lisäksi neljän ottelun pelikiellon.

Mestiksen kurinpito huomautti raportissaan, että taklaavan pelaajan eli Ylitalon asento kohoaa ja aiheuttaa osin sen, että suurin osa painavan taklauksen voimasta kohdistuu "nimenomaisesti vastustajaa päähän". 

– Päähän kohdistuneen iskun voima huomioiden kurinpitoryhmä katsoo taklauksen pitäneen sisällään merkittävän loukkaantumisriskin, joka tässä tapauksessa on konkretisoitunut vastustajan pelaajan loukkaantumisena.

Tuskaisesti lysähtyneestä Vartiaisesta valui jäälle verta, ja hänet jouduttiin taluttamaan kaukalosta ulos. Tilanne oli tapahtumahetkellä Peliitoille 2–1, ja ottelu myös päättyi noihin numeroihin.

Näet tilanteen ylälaidan videolta.

Vartiainen saanut aiemmin aivoinfarktin

22:43
Taavi Vartiainen kertoi lokakuun vaihteessa MTV Urheilulle sairastamastaan kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä ja uusista tavoitteistaan.

12 SM-liigaottelua urallaan pelannut Ylitalo siirtyi SaPKoon täksi kaudeksi. Viime kaudella puolustaja tahkosi sekä SM-liigaa Vaasan Sportissa että Mestistä lainalla Kajaanin Hokissa.

Vartiainen on puolestaan pelannut SM-liigassa aiemmin urallaan lähes 300 ottelua. Kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastanut hyökkääjä veti viime kaudella vain yhden ottelun, joka meni Ilveksestä lainalla Mestis-seura KOOVEEssä.

Vartiainen on kertonut saaneensa vuonna 2015 jääharjoituksissa aivoinfarktin.

– Se oli aika liki kuolemaa. Mulla oli olkapää teipattuna, kun ac-nivel oli paskana. Veikkaan, että sieltä oli lähtenyt joku pullistuma, Vartiainen sanoi Iltalehdelle.

– Koko vasen puoli halvaantui. Onneksi päästiin nopeasti sairaalaan, ja viikko oltiin teholla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja