Taavi Vartiainen, 27, kertoi avoimesti kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä – nyt hänellä on iso SM-liigaan liittyvä tavoite

22:43
Video: Taavi Vartiainen, 27, tavoittelee paluuta SM-liigakaukaloihin

Usean vuoden ajan SM-liigaseura Pelicansia edustanut Taavi Vartiainen tekee nyt uutta tulemista jääkiekkoilijana. Vartiainen, 27, on taistellut ”läpi helvetin” kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa. Nyt hänen katseensa ovat SM-liigaan paluussa.

Vartiainen kertoi viime syksynä syyn sille, miksi hän oli ollut koko alkukauden sivussa. MTV Urheilun haastattelussa Vartiainen kertoi sairastavansa kaksisuuntaista mielialahäiriötä.

– Muilla loppui kausi koronaan ja päätöshumpuukeihin, ja minulla taas psykiatriseen sairaalaan, Vartiainen muistelee haastattelussa.

Yleisö ja tukijat ottivat Vartiaisen ulostulon avosylin vastaan.

– Se loi positiivisen ryöpyn. En ole kuullut oikeastaan yhtään negatiivista kommenttia. Moni pitää tuota rohkeana tekona, mutta olen siinä mielin vähän erilainen tapaus, että sanon epäsuomalaisittain kaiken aina suoraan, Vartiainen miettii.

Tänä syksynä Vartiainen on pelannut ja harjoitellut Mestis-seura Peliittojen riveissä.

– Kaksi vaikeaa vuotta alla. Toisen aikana ei pelattu ollenkaan ja toinen pelattiin ihan pää ja kroppa hajalla. Siihen nähden, kun miettii, että miten paljon tästä tekemisistä nyt nauttii – ero on iso. Pitkään piti miettiä tätä koko juttua, mutta palo jääkiekkoa kohtaan on ollut aina suuri. Tämän pitää olla hauskaa ja tästä pitää pystyä nauttimaan joka päivä, Vartiainen miettii.

Nyt 27-vuotiaalla hyökkääjällä on selkeä tavoite.

– Haluan päästä takaisin liigatasolle, minne ainakin omasta mielestäni kuulun, Vartiainen ilmoittaa.

– Mutta mihinkään ei ole kiire. Valmennus ja kaikki ovat tämän suhteen samalla aaltopituudella, Vartiainen sanoo rauhallisena.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja