Suomalaislegenda vihjaili tuomarin ex-seurasta – nämä sanat "entisestä pelurista" toivat sakkoa ja kakkua

2:27
Nämä kommentit toivat Antti Virtaselle toimintakiellon ja TUTO Hockeylle sakot.

TUTO Hockeyn päävalmentaja Antti Virtanen on saanut yhden ottelun toimintakiellon jääkiekon Mestikseltä vihjailtuaan tuomarin puolueellisuudesta.

Heinolan Peliitat voitti turkulaisen TUTOn torstaina kotonaan jatkoajalla 3–2. Ottelua kommentoitiin värikkäin sanankääntein, kun TUTOn päävalmentaja Antti Virtanen otti C Moren haastattelussa puheeksi tyytymättömyytensä tuomaritoimintaan.

– Taisi olla entinen peluri tuolla viheltämässä. Silläkin voisi olla vaikutuksensa, jos meidän entinen kapteenimme olisi päätuomarina, Virtanen muun muassa sanoi.

Kuuntele Virtasen haastattelu ylälaidan videolta.

Ottelun päätuomareina toimivat Jani Pesonen ja Ville-Veikko Väkeväinen. Väkeväinen nähtiin aikoinaan Virtasen kanssa samaan aikaan Mestis-jäillä pelaajana, kun Väkeväinen edusti Peliittoja. Väkeväinen pelasi Peliitoissa kausina 2011–13 ja 2014–15, joista kaksi jälkimmäistä sesonkia seuran varakapteenina.

Väkeväinen lisäksi edusti aiemmin Peliittoja Mestiksessä edeltänyttä Heinolan Kiekkoa kausina 2006–09 ja Heinolan Tinatuoppeja II-divisioonassa sesongilla 2010–11.

Kakku ja sakot

Mestis langetti Antti Virtaselle yhden ottelun toimintakiellon, kun luotsi pohti "ottelun toisen päätuomarin pelaaja- ja seurataustan vaikutusta ottelun erotuomaritoimintaan".

– Kurinpitoryhmä katsoo, että näillä kommenteilla valmentaja on kyseenalaistanut erotuomaritoiminnan puolueettomuutta, jota itsessään voidaan pitää yhtenä tärkeimmistä arvoista jääkiekossa ja urheilussa yleensä. Asiassa saadun selvityksen perusteella kurinpitoryhmä katsoo, että valmentajan esittämät kommentit ovat olleet omiaan heikentämään perusteettomasti Mestiksen erotuomaritoiminnan asemaa sekä toimintaedellytyksiä, Mestis perusteli tiedotteessaan.

Virtasen toimintakiellon ohella TUTO Hockeylle määrättiin 1 000 euron sakko.

TUTO pelaa seuraavan ottelunsa tänään lauantaina kotonaan Iisalmen Peli-Karhuja vastaan, ja Virtanen joutuu olemaan sivussa.

5:43
Katso tästä maalikooste Peliittojen ja TUTO Hockeyn välisestä ottelusta.

Virtanen tahkosi aikoinaan komean pelaajauran. 12 SM-liigakaudesta yksi toi Suomen mestaruuden, kun kevät 2009 oli kultainen JYPissä.

Turkulainen on toiminut TUTO Hockeyn päävalmentajana kaudesta 2019–20 lähtien.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja