Mainos

Taas uusi Ylen toimittaja avautui: "Olin pääministerin likasankona"

Ylen politiikan toimittaja Pirjo Auvinen kertoo eilen julkaistussa näkökulmassaan, että osa hänen työtään viime viikonloppuna Torniossa oli olla pääministeri Juha Sipilän (kesk.) likasankona.

Auvisen mukaan Sipilä käyttäytyi painostavasti. Lisäksi Auvinen kertoo, että pääministeri syytti häntä asioista, joiden kanssa hänellä ei ollut mitään tekemistä. 

Auvisen mukaan kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Sipilä näytti hänelle suuttumuksensa. Hän kertoo kysyneensä pääministeriltä maaliskuussa Muoniossa, aikooko tämä tarkentaa sidonnaisuusilmoitustaan. Auvisen mukaan Sipilän "suuttumus kuului lähetyksessä ja jatkui lähetyksen jälkeen".

– Keskustelumme jatkui vielä illalla yleisötilaisuuden jälkeen. Se päättyi äkisti, kun Sipilä luuli kuvaajan salanauhoittavan keskustelumme ja lähti vitomaan, näkökulmassa kerrotaan.

Viime lauantaina Sipilä oli muun muassa ennen haastattelua Auvisen mukaan ilmoittanut, ettei vastaa Ylelle Terrafameen liittyen.

Myöhemmin pääministerin avustaja oli ilmoittanut Auviselle, ettei pääministeri aio vastata Terrafameen liittyviin kysymyksiin myöskään sunnuntaina, jolloin Auvisen oli määrä haastatella Sipilää pääministerin haastattelutunnilla.

Auvinen sanoo keskustelleensa asiasta Ylen päätoimittajan Atte Jääskeläisen kanssa.

– Selvää oli, että Terrafamesta ja sukulaisfirmasta kysytään, Auvinen kirjoittaa.

– Koska olin nyt Sipilälle kuin ”punainen vaate”, minulle sopi, että kysymykset esittää Jari Niemelä, hän jatkaa.

Auvinen kertoo, että myöhemmin lauantaina Sipilä oli pyytänyt häneltä anteeksi raivoamistaan. Hän myös kertoo, että eilen julkaistua näkökulmaa "ei tullut alkuviikosta, koska Pasilassa oli linjattu, että tämän aihepiirin käsittely on saamassa liian suuret mittasuhteet".


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja