T.i.l.a.-työryhmä

Laura Ruohola

Laura aloitti Tilan uutena juontajana ja toimittajana syksyllä 2006. Suurin osa katsojista varmasti tuntee hänet urheilutoimittajana ja nuo 11 vuotta antavatkin hänelle vahvan kokemuksen tv-työhön. Toimittajan työn lisäksi Laura on opiskelija ja lopputyö Tampereen yliopistoon on tarkoitus saattaa valmiiksi vuoden loppuun mennessä. Pääaine ei liippaa läheltäkään sisustamisen tai taiteiden maailmaa, mutta sivistystä ja elämänkokemusta siitä Lauran mukaan kuitenkin saa.

"Minulla on ollut ilo ja etuoikeus saada matkustaa paljon ja nähdä upeita sisustuskauppoja, hotelleja ja kaikkea kaunista myös ympäri maailmaa. Siksi on kiva lähteä yhdistämään tätä kansainvälistä näkemystä ja kokemusta laadukkaaseen suomalaiseen sisustusohjelmaan", Laura sanoo.

Koska entinen työ vei ympäri maailmaa, Laura odottaa innolla näkevänsä mitä kaikkea kaunista kotimaassa on tarjolla.

Ohjelman juontajan työn lisäksi Laura vuorottelee Hanna Sumarin kanssa myös Teema-osion toimittajana.

"Näin pääsen sisälle sisustamisen, muotoilun ja miksei tarpeen vaatiessa jopa rakentamisen maailmaan."

Oman kotinsa Laura pitää jotakuinkin siistinä ja selkeänä. Sisustuksellinen perusajatus on se, että elämä ilman kirkkaanpunaista on turhaa.

Hanna Sumari

Toimittaja Hanna Sumari on monipuolisena sisustusalan tuntijana idearikas tekijä joka toimittaa mm. ohjelman "Moderni klassikko"- osuuksia ja etsii kuvattavaksemme persoonallisia koteja.

Hanna on tehnyt työtä sisustuksen parissa tiedottajana ja toimittajana sekä sisutuslehdille että tv:lle ja toimitustyön lisäksi hän myös suunnittelee sisustuksia. Hannan vakiovinkki sisustusneuvoja kysyville on "siivotkaa kotinne! ".

Kyse ei ole pelkästä viikkosiivouksesta vaan ohje kuuluu: "Siivoa kaikki turha pois ja etsi sitten suosikkiesineillesi oikea paikka. Jo tällainen perussiivous auttaa paljon eikä maksa mitään".

Milla Alftan

3Some-yhtyeen laulajana julkisuuteen ponnahtanut Milla Alftan nähdään Kesä T.i.l.a. -ohjelman sisustussuunnittelijana. Lahden Muotoiluinstituutissa sisustusarkkitehtuuria opiskeleva Milla on ollut sisustusalalla neljä vuotta ja tehnyt erilaisia sisustussuunnitelmia sekä lavasteita.

Kesä T.i.l.a:n suunnittelukohteet vaihtelevat, sillä mökkien ohella myös muut kesämuutoskohteet saavat uuden lookin. Kaikkiin kohteisiin yritetään tietenkin saada parhaat mahdolliset ratkaisut käyttöön.

"Yleensä ensin kartoitetaan ongelmakohdat, joita lähdetään selvittelemään. Joskus selvitään pienemmillä stailauksilla tai sisustusmuutoksilla, ja välillä tehdään sitten rankemmalla kädellä kaikki pinnat, kalusteet ja tekstiilit uusiksi", nainen kertoo.

Suunnitellessaan uusia ratkaisuja Milla kuuntelee ensisijaisesti asiakasta, mutta ripottelee mukaan jonkin verran myös omaa tyyliään, jota hän kuvailee romanttiseksi ja rustiikkiseksi.

Tutustu Millan töihin osoitteessa www.alftan.fi.

Henna Ahonen

Kesä T.i.l.a.:n toisena nuorena suunnittelijana nähdään raikas uusi tuttavuus, Henna Ahonen. Hän päätyi ohjelmaan suunnittelijaksi ystävänsä Milla Alftanin suosituksesta. Kaverukset ovat opiskelleet yhdessä sisustusta AJK:ssa, joka on visuaalisten alojen koulutukseen erikoistunut oppilaitos. Aikaisemmin Henna on työskennellyt vaatetusalalla, sisustuksen parissa hän on puuhaillut noin puolitoista vuotta. Keväällä 2008 hän valmistui rakennuspiirtäjäkoulusta.

Henna kuvailee omaa sisustustyyliään selkeäksi ja skandinaaviseksi. Kohteita työstäessään hän panostaa myös ekologisuuteen.

"Kaikki kohteet ovat ihan perinteisiä kesämökkejä. Emme osta niihin väkipakolla uutta, vaan etsimme vanhaa ja käytettyä sekä pyrimme kierrättämään. Kaikkea ei laiteta kerralla uusiksi, vaan teemme kodikkaita mökkejä, ei niinkään viimeisintä designia", Henna kuvailee.

Marianne Sundell

"Selkeä ympäristö selkeyttää ajatuksia", sanoo t.i.l.a:n muutoskotien sisustuksia suunnitteleva Marianne Sundell. Arkkitehdin koulutuksen omaava Marianne hakeutui sisustuksen pariin tehtyään arkkitehtuurin BA-tutkinnon lopputyön Tokiossa. Japanilaisten kyky hallita ulko- ja sisätilan dialogia kiehtoi niin, että palattuaan Suomeen Marianne suoritti taiteen maisterin tutkinnon ja valmistui sisustusarkkitehdiksi Taideteollisesta Korkeakoulusta.

Sisustusarkkitehdin työ on muutakin kuin materiaalien ja tilojen tulkintaa, työssä kiehtoo myös ihmislähtöisyys. Välitön ja avoin tunnelma asiakkaan kanssa koko suunnitteluprosessin ajan luo pohjan hyvälle lopputulokselle. Suunnittelutyön lisäksi Marianne luennoi sisustamisesta ja rakastaa meheviä keskusteluja aiheesta.

Muutostöissä sormi ei jää keskelle kämmentä, sillä Marianne on ollut Saksassa opettelemassa miten raudoitus-, muuraus- ja timpurin työt sujuvat - toisin sanoen tapetointi ja lattian asennus on pienimmästä päästä mitä Marianne on remonttipuolella tehnyt.

Helena Karihtala

T.i.l.a. sisustussuunnittelija Helena Karihtala:

"Lähtökohtana suunnittelutyössäni on asiakkaiden tarpeet, harrastukset ja mieltymykset. Pyrin luomaan kodeista ja sisustuksista asukkaidensa näköisiä, ajattomia ja tyylikkäitä kokonaisuuksia, joissa huomioidaan käytännöllisyys sekä kodikkuus eri materiaaleja ja värejä yhdistellen", kertoo sisustussuunnittelija Helena Karihtala, joka on tehnyt T.i.l.a. muutoskohteita vuoden 2005 alusta alkaen.

Helenalla on oma sisustussuunnittelutoimisto Helsingin Vallilassa ja kotien sisustuksien lisäksi hän on työskennellyt tiiviisti yhteistyössä valmistaloja tekevän Kannustalon kanssa. Vuonna 2005 Habitaressa julkaistiin Helenan ideoima Kannustalon moderni Harmaja-mallisto, johon kuuluu 10 erikokoista modernia valmistaloa. Yhteistyö on jatkunut myös uuden Long Island -malliston parissa, joka julkaistiin syksyllä 2006.

Vuoden 2007 asuntomessuille Karihtala suunnitteli sisustuksen Kannustalon Long Island- taloon. Lisää tietoa Helenan töistä löytyy osoitteesta www.interiordesign.fi.

Tomi Kouvola

Tomi Kouvola on merimaskulainen sisustussuunnittelija, joka on opiskellut Lapin yliopistossa teollista muotoilua ja Politecnico di Milanossa sisustusarkkitehtuuria. Nykyisin hän on osakkaana turkulaisessa Sisustuksen Koodi-sisustusliikkeessä. Sisustussuunnitelmien lisäksi hän hoitaa kollegansa kanssa yrityksensä arkea, sisään ostoja, markkinointia ja myyntityötä.

Tomi on keskittynyt työssään yksityiskotien suunnitteluun. "Koti on ihmiselle hyvin yksityinen ja intiimi paikka, jossa tulisi voida rauhoittua ja rentoutua. Siksi onkin hyvin haastavaa ja mielenkiintoista päästä aina hetkeksi jonkun ihmisen tai perheen yksityisempään elämän osaan, kotiin. Kodin tulisi aina näyttää asukkaaltaan, ei suunnittelijaltaan."

Tomi pyrkii töissään pitkäikäisyyteen, mutta ei kaihda silti kokeellisempaakaan sisustusta. Yllättävät muodot, värit ja materiaalit kiinnostavat myös häntä. "Monesti ihminen tarvitsee hieman tukea uskaltaakseen kokeilla kotiinsa rohkeampia valintoja. Tässä kohtaa usein ulkopuolinen ihminen, sisustussuunnittelija, voi olla käynnistävä tekijä."

Pirkko-Liisa Topelius

Pirkko-Liisa on pitkän linjan sisustussuunnittelija ja sisustusarkkitehti sekä galleristi. Hän on valmistunut sisustussuunnittelijaksi Taideteollisesta Korkeakoulusta ja Lahden Muotoiluinstituutin jatko-opintojen kautta hän valmistui sisustusarkkitehdiksi. Sisustajan työn lisäksi Pirkko-Liisa onopettanut sisustussuunnittelua ja väri-oppia sisustusalan opiskelijoille mm. Taideteollisessa Korkeakoulussa ja Lahden ammatillisessa aikuiskoulutuskeskuksessa. Pirkko-Liisan toimiston yhteydessä sijaitsee Galleria Pirkko-Liisa Topelius, jonka vaihtuvat näyttelyt antavat hyvän kuvan tämän päivän taidemaailmasta.

Suhteestaan sisustamiseen ja taiteeseen Pirkko-Liisa kertoo näin: "Sisustaminen on ennen kaikkea terveyteen, viihtymiseen ja hyvään oloon, ei statukseen liittyvä asia. Pysymme paremmassa henkisessä vireessä, kun ympäristö antaa voimia. Olen myös luonnollisen, arkkitehtuuriin ja ympäristöön sekä omaan elämäntapaan liittyvän sisustamisen vankkumaton kannattaja. Itsensä ja läheistensä huomioiminen on oman ympäristön sisustamisen A ja O. Taide sitten puolestaan on elämää ja antaa tilaa hengitykselle ja mielikuvitukselle."

Anna Kaukinen

T.i.l.a.:n ohjaaja Anna Kaukinen on tiimin uusin tulokas. Hän on tehnyt tv-ohjelmia niin toimittajana kuin ohjaajanakin reilut kymmenen vuotta, nuortenohjelmista uutisiin ja kaikkea siltä väliltä. Ohjaajalle visuaalinen ilme on aina tietenkin tärkeää. Annan mielestä onkin mahtavaa päästä tekemään ohjelmaa, jonka sisältö on täynnä kaikkea kaunista. Hänen tavoitteenaan on saada T.i.l.a:n tekijätiimin aito ilo ja innostus välitettyä kotikatsomoihin asti.

Miikkael Pakarinen

Miikkael on kuvaajana ehtinyt kuvata monen aihepiirin tv-ohjelmia herkullisesta ruokaohjelmasta ympäristökatastrofeihin ja formulavarikoihin. T.i.l.a:n kuvaajana hän on saanut paljon uusia ajatuksia ja ideoita sisustuksesta ja on kuulemma ryhtynyt katsomaan omaa kotiaankin uusin silmin.

Laura Keravuori

Laura on tuottanut eri aiheita käsitteleviä tv-ohjelmasarjoja EU:sta ruokaohjelmiin ja sanoo, että on mielenkiintoista olla tekemisissä ajankohtaisten ja kaikkien ihmisten arkea koskevien asioiden kanssa.

"Oman kodin sisustaminen on kaikille henkilökohtainen kysymys ja kodin tulee miellyttää ennen kaikkea sen asukkaita. T.i.l.a. haluaa innostaa katsojia miettimään oman kotinsa viihtyvyyttä ja löytämään uusia ideoita ja ratkaisuja. Ratkaisu voi löytyä Mariannen tekemistä kotien sisutusmuutoksista tai vaikka esittelemistämme persoonallisista kodeista, joissa pääsemme tutustumaan miten erilaiset ihmiset asuvat."

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja