Mainos

Syytteet: Mies kiristi toiselta liki 37 000 euroa – uhkaili keksityllä jengillä ja sillalta heittämisellä

Keskisuomalaisen miehen syytetään kiristäneen toiselta mieheltä liki 37 000 euroa uhkaamalla tätä muun muassa itse keksimällään rikollisjengillä.

Syytteiden käsittely alkoi keskiviikkona Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Niiden mukaan kiristys alkoi syksyllä 2013 ja jatkui vuoden 2015 loppuun.

Alkuun mies sai uhrin maksamaan 400 euroa uhkaamalla, että muuten hänen "suojeluaan hoitavat miehet" tulevat leikkaamaan uhrin sormet irti, syytteissä kerrotaan.

Mies myös vaati uhria osallistumaan "kolehtiin" keksimälleen rikollisjengille. Syytteiden mukaan mies uhkasi, että jotkut kolmannet henkilöt tekevät uhrille tai tämän omaisuudelle pahaa, jos maksua ei kuulu. Uhri maksoi miehelle erissä yli 5 000 euroa.

Pakotti kävelemään lasinsirujen yli

Kesällä 2015 uhkailu ja kiristys kiihtyivät. Syytteiden mukaan mies väitti, että uhri on jengille velkaa huumelastin hukkaamisesta. Mies uhkasi, että jos uhri ei maksa, uhri heitetään sillalta, hänen kätensä katkotaan ja häneen piikitetään väkisin huumeita.

Uhkauksien jälkeen uhri maksoi miehelle yli 20 000 euroa.

Syyttäjän mukaan syksyllä 2015 mukaan tuli fyysistä väkivaltaa ja mies pahoinpiteli uhria kolmeen eri otteeseen. Marraskuussa 2015 mies hakkasi ja potki uhria sekä löi tätä pullolla päähän, syytteissä kerrotaan. Mies myös rikkoi lasipurkin ja pakotti sen jälkeen uhrin kävelemään sukkasillaan lasinsirujen yli.

Syytti kiristyksen uhria kaappauksesta

Törkeän kiristyksen ja kolmen pahoinpitelyn lisäksi miestä syytetään pakottamisesta. Syyttäjän mukaan mies pakotti uhrin vähissä vaatteissa auton rattiin uhkaamalla, että muuten potkii tältä "kivekset kurkkuun".

Syytteiden mukaan mies soitti autosta hätäkeskukseen ja väitti, että uhri oli kaapannut hänet aseella uhaten. Hän vaati uhria tunnustamaan kaappauksen poliisille sillä uhalla, että muuten hankkii uhrin vankilaan, missä tämä tapetaan, syytteissä todetaan.

Mies on myöntänyt kiristyksen osittain sekä sanonut joskus "läpsineensä ja huitaisseensa" uhria. Syyttäjä vaatii, että mies on tuomittava vähintään kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.