Mainos

Syyttäjä vaatii Järvilehdolle viiden vuoden vankilatuomiota

Syyttäjä vaatii entiselle formulakuljettajalle Jyrki Järvilehdolle viiden vuoden ehdotonta vankeustuomiota. Syyttäjä täsmensi rangaistusvaatimustaan ja perusteli sitä veneturmajutun loppulausuntojen yhteydessä Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

- Jo pelkästään ylinopeus tällä kohtalokkaalla seuraamuksella olisi jo riittävän vakava. Mutta lisäksi on kaksi ja puoli promillea - se on huikea lukema. Perustekijät ovat hyvin vakavia.

Syyttäjän mielestä Järvilehto on vangittava heti, kun tuomio annetaan. Rangaistusvaatimus on asteikon yläpäästä, sillä enimmäisrangaistus törkeästä kuolemantuottamuksesta on kuusi vuotta vankeutta.

Syyttäjä: Moottoriurheilutausta korostaa syyllisyyttä

Syyttäjä perusteli kovaa rangaistusvaatimusta pitkään. Muun muassa piittaamattomuus muista vesilläliikkujista vaikutti rangaistusvaatimukseen.

- Hänen moottoriurheilutaustansa on lisäksi sellainen, joka korostaa hänen syyllisyyttään. Hänen pitäisi olla korostetun tietoinen siitä, miten vaarallinen tämä menettely on, kihlakunnansyyttäjä Antti Sundberg perusteli.

Sundberg katsoo, että Järvilehdon syyllisyys on tullut oikeudessa näytetyksi. Hänen mukaansa on maalaisjärjelläkin pääteltävissä, että Järvilehdon turmassa saamat vammat ovat syntyneet ohjauspyörän takana.

Puolustus: Mikään ei todista syyllisyyttä

Järvilehdon puolustus taas kiisti loppulausunnoissa rikoksen tiukasti. Mikään todistelu tai todiste ei puolustuksen mielestä yksiselitteisesti todista Järvilehtoa syylliseksi.

- Ei ole yhtään konkreettista henkilöä, joka olisi nähnyt, että Järvilehto olisi lähtenyt sitä venettä Tammisaaresta ajamaan.

Lisäksi asianajaja Juhani Ripatti huomautti, etteivät kaikki vainajan vammatkaan sovi täysin veneen vasempaan puoleen. Tätä mieltä oli myös tänään kuultu oikeuslääkäri.

- Minun mielestäni tässä jää järkevä epäily siitä, että kuljettaja on voinut olla joku muu.

Puolustus vetosi myös siihen, ettei Järvilehto entisenä moottoriurheilumiehenä ajaisi mitään ajoneuvoa humalassa. Syyttäjän rangaistusvaatimusta puolustus piti kohtuuttomana.

Katso Johanna Tuurin raportti Raaseporista (Seitsemän uutiset 23.11.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.