Syyttäjä vaatii ex-jääkiekkoilija Hannu Pikkaraiselle ehdotonta vankeutta raiskauksesta

Syytteen mukaan mahdollinen rikos tapahtui asianomistajan asunnolla jatkojen jälkeen. 

Ex-jääkiekkoilija Hannu Pikkaraisen, 38, raiskaussyytteen käsittely alkoi Helsingin käräjäoikeudessa tänään tiistaina 22. maaliskuuta. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska.

Haastehakemuksen mukaan syyttäjä vaatii Pikkaraiselle ehdotonta vankeusrangaistusta. Pikkarainen ja asianomistaja ovat tunteneet toisensa pitkään ennen väitettyä rikosta.

Uhri oli tiedottomassa tilassa

Syytteen mukaan rikos tapahtui uhrin asunnossa kesäkuussa vuonna 2020 pidettyjen jatkojen jälkeen. Uhri oli nukahtanut sängylle vaatteet päällään.

Haastehakemuksen mukaan Pikkarainen käytti hyväkseen uhrin uni- tai päihtymystilasta johtuvaa tiedottomuutta ja riisui tämän vaatteet. Tämän jälkeen hän oli syytteen mukaan asianomistajan kanssa sukupuoliyhteydessä ilman tämän suostumusta.

Uhri heräsi tilanteeseen kesken seksuaalisen kanssakäymisen. Syytteen mukaan Pikkarainen jatkoi kuitenkin sukupuoliyhteyttä naisen herättyä.

Asianomistaja soitti tapahtuneen jälkeen asiassa kuullulle todistajalle, jonka jälkeen hän ilmoitti asiasta hätäkeskukseen ja hakeutui tutkimuksiin.

Pikkarainen kiistää syyllisyytensä ja hän vaatii syytteen hylkäämistä. Pikkaraisen mukaan nainen ei vastustellut tai kieltänyt häntä, vaan yhdyntä tapahtui yhteisymmärryksessä. Lisäksi Pikkarainen kiistää naisen esittämien korvauspyyntöjen perusteet. 

Syyttäjä vaatii, että oikeudenkäyntiasiakirjat ja asianomistajan henkilöllisyys määrätään salassa pidettäväksi 60 vuodeksi. Käräjäoikeus antaa tuomionsa tapauksesta myöhemmin. 

Pikkarainen seurusteli noin vuoden hyvinvointiyrittäjä Martina Aitolehden kanssa. Suhde päätyi kuitenkin viime tammikuussa eroon

Lue myös:

    Uusimmat