Mainos

Syyttäjä Semin uhkailuväitteistä ei aloiteta tutkintaa

Kihlakunnansyyttäjä Marianna Semin väitteet häneen kohdistuneista uhkailuista eivät johda esitutkintaan. Päätöksen teki Kaakkois-Suomen syyttäjänviraston apulaispäällikkö Heikki Pohjalainen.

Poliisiin kohdistuvien rikosepäilyjen tutkinnanjohtajana toiminut kihlakunnansyyttäjä Semi koki tulleensa uhatuksi keskusrikospoliisin toimitiloihin tehdyn kotietsinnän yhteydessä. Kotietsinnällä haettiin tietolähteen nimeä tutkittavana olevassa poliisirikosasiassa. Kotietsintä videoitiin.

Poliisimies oli lukenut kotietsinnän aikana Semille muistion, jossa tuotiin esille tiedottajatoiminnan luottamuksellisuutta. Poliisimies oli korostanut tiedottajan nimen paljastumisen voivan johtaa kostotoimenpiteisiin tiedottajaa kohtaan. Muistiossa todettiin, että kostotoimet voivat kohdistua myös tutkinnanjohtajaan.

Pohjalainen katsoo päätöksessään, että Semin käsitys uhkauksesta on käytetyt sanonnat ja vallinneet olosuhteet huomioiden ymmärrettävä.

Toisaalta on osoittautunut, ettei Semille muistion lukeneen poliisimiehen tarkoituksena ole ollut uhata Semiä eikä estää hänen virkatoimiaan.

Pohjalainen suoritti esitutkinnan tarpeen selvittämiseksi laajan alustavan selvityksen, jossa kuultiin 13 henkilöä.

Saadun selvityksen valossa ei ole syytä epäillä kenenkään tehneen rikosta. Esitutkintaa ei näin ollen toimiteta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.