Mainos

Syyttäjä: Nizzan hyökkääjällä useita automaattiaseita autossa

Pariisin syyttäjä Francois Molins kertoi tiedotustilaisuudessaan, että Nizzan hyökkääjällä oli useita automaattiaseita mukanaan kuorma-autossa. Hyökkääjä oli ampunut poliisia päin ennen kuin poliisi ampui hänet kuoliaaksi, syyttäjä kertoi. Hyökkääjä löydettiin kuolleena matkustajan paikalta.

Hyökkääjä tunnistettiin ajokortin ja pankkikortin sekä sormenjälkinäytteen perusteella 31-vuotiaaksi Mohamed Lahouaiej-Bouhleliksi.

Syyttäjän mukaan miehen mahdollisia yhteyksiä terroristijärjestöihin tutkitaan yhä. Poliisi selvittää lisäksi, toimiko hyökkääjä yksin. Syyttäjä sanoi, että muun muassa hyökkääjän puhelintietoja aiotaan käydä läpi.

Poliisilähde kertoi uutistoimisto AFP:lle aikaisemmin tänään, että hyökkääjän entinen vaimo oli pidätetty kuulusteluja varten.

Kuolleista kymmenen lapsia tai nuoria

Ainakin 84 ihmistä on kuollut, ja 52 on kriittisessä tilassa, kun kuorma-auto ajettiin Ranskan kansallispäivää juhlineeseen väkijoukkoon eilen illalla. Kuolleista kymmenen on lapsia tai nuoria. 

Ranskan presidentti Francois Hollande kertoi aikaisemmin päivällä, että kuolleiden ja haavoittuneiden joukossa on paljon ulkomaalaisia ja lapsia. Hän vieraili paikallisessa sairaalassa Nizzassa.

Suomen ulkoministeriön tietoon ei tähän mennessä ole tullut, että Nizzan kuolleiden tai loukkaantuneiden joukossa olisi suomalaisia. Kaikki omaisten tiedustelemat suomalaiset on tavoitettu.

1:01:00

2:21

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.