Syyttäjä: Mustasukkainen mies murhasi ex-vaimonsa puukottamalla – lapset olivat asunnossa tekoaikaan

Mies on kiistänyt murhasyytteen, mutta myöntää syyllistyneensä tappoon. Hän on ollut mielentilatutkimuksessa.

Syyttäjä vaatii 44-vuotiaalle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta entisen vaimonsa murhasta Helsingissä viime marraskuussa. Murhasyytteen käsittely alkoi torstaina Helsingin käräjäoikeudessa.

Pariskunta oli tuomittu avioeroon loppuvuodesta 2021. Syyttäjän mukaan 34-vuotias nainen oli muuttanut asumaan Länsi-Pasilaan ja tavannut toisen miehen, josta oli hiljattain kertonut ex-miehelleen.

Syytetyllä ja naisella on kaksi alaikäistä lasta, ja syyttäjän mukaan syytetty vietti avioerosta huolimatta aikaa naisen asunnolla. Syyttäjän mukaan mies oli erittäin mustasukkainen, ja nainen oli puhunut työkaverilleen vaikeasta tilanteestaan tämän kanssa.

Veriteko tapahtui naisen kotona marraskuisena iltana, kun lapset olivat jo menneet nukkumaan. Syyttäjän mukaan mies otti naiselta puhelimen, kaatoi tämän sängylle, nousi tämän päälle ja uhkasi tätä puukepillä.

Mies kuvasi tilanteesta videoita, joista yhdellä hän jättää jäähyväisiä lapsilleen sekä antaa ohjeita siitä, miten heidän pitää toimia teon jälkeen.

– Jossain vaiheessa (uhri) on yrittänyt paeta makuuhuoneesta ja koko asunnosta. Hän ei ole päässyt pois, vaan (syytetty) on saanut hänet kiinni ja repinyt asunnon eteiseen, missä hän on lyönyt (uhria) kahdella eri veitsellä yhteensä seitsemän kertaa, aluesyyttäjä Kaisa Ahla-Pyhtilä sanoi oikeudessa.

Syyttäjän mukaan nainen kuoli vammoihinsa nopeasti.

"Väkivallan ryöpsähdys"

Naapurit kuulivat asunnosta huutoa ja kamppailun ääniä ja soittivat hätäkeskukseen. Myös lapset heräsivät ääniin.

Kun poliisipartio saapui paikalle, mies päästi heidät sisälle, mutta otti sitten toisen veitsistä ja haavoitti sillä itseään. Hänet vietiin sairaalahoitoon.

Syyttäjän mukaan henkirikos oli erittäin raaka ja julma sekä vakaasti harkittu. Syyttäjän mukaan syytetty oli suunnitellut tekoa ainakin joitain päiviä.

Paria päivää aiemmin mies oli syyttäjän mukaan soittanut ystävälleen ja sanonut, että aikoo tavata naisen ja tämän uuden miehen ja "mennä ihan loppuun asti". Mies oli myös sanonut, että tulee joutumaan vankilaan ja pyysi ystäväänsä käymään siellä hänen luonaan.

Mies kiistää syytteen murhasta, mutta myöntää syyllistyneensä tappoon. Puolustuksen mukaan henkirikosta ei tehty erityisen raa'alla tai julmalla tavalla eikä myöskään vakaasti harkiten.

Miehelle on tehty mielentilatutkimus, jonka tulokseen oikeus ottaa kantaa myöhemmin. Torstaina oli epäselvää, haluaako hän tulla itse kuulluksi oikeudessa.

– Kriisiytyminen on johtanut monenlaisiin puheisiin, mutta kyse ei ole ollut vakaasta harkinnasta, vaan riidan yhteydessä itsehillinnän ja kontrollin menettämisestä. Mielentilalausunnosta saadaan tukea sille, että on mahdollista, että hän menettää itsehillintänsä ja tässä on sitten tullut tällainen väkivallan ryöpsähdys, miehen avustaja sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat